Непрекъснато "танцуване" на сайт

eyankulov

New member
Здравейте,

Става дума за сайт izo .bg и по-специално за думата "топлоизолация". От около месец насам непрекъснато "танцува" от втора страница до нищото и пак се връща. Регулярно публикуваме статии в блога и водим нови връзки, не само към статиите, но и към индекса и някоя и друга вътрешна страница.

Някой да има обяснение, защо ежедневно танцува от втора стр. до нищото? Случва ли се и при вас?

//Прегледах и темата "Готви се нещо от Google отново...", но това танцуване е с около 2 седмици, преди нейното публикуване, което ме навежда на мисълта, че надали е от този "голям update" (ако изобщо става дума за български сайтове в нея, че не разбрах много).

Re: Непрекъснато "танцуване" на сайт

Това, което се готви е горе-долу от края на миналата година. Темата е пусната по-късно.

За: Непрекъснато "танцуване" на сайт

И аз имам подобен проблем, но "танциването" е макс с 2-3 страници. Нямам идея от какво е, но съм забелязъл, че дори и в деня имам размествания с по 10-20 места.

Готви се нещо страшно, в рамките на 10 мин един сайт си променя позицията 3 пъти при което на прага на първа страница, ту в топ 10 ту не 😀 🙂.

И при мен е така. В различни ниши и различни ключови думи. Като се почне от първа позиция и се стигне до втора страница и след едно рефрешване вече са други резултатите. Това го забелязвам поне от половин година при мен.

Интересното е, че се занимавам и с един сайт в модна ниша и там (да чукам на дърво и алгоритъм) нещата следват някаква логика и прогрес към по-добро (в SERP). И за това се зачудих на какво се дължи това танцуване.... да не е нещо от възрастта на сайта, да не сме догледали нещо по on-page (най-вероятно има още какво да се изисква) и т.н.

Готви се нещо страшно, в рамките на 10 мин един сайт си променя позицията 3 пъти при което на прага на първа страница, ту в топ 10 ту не 😀 🙂.

Вярно. Същото гледам и аз сега. Яко танцуване пада 🙂

На мен ми идва друго нещо наум. Сигурен съм, че поведението на потребителите на даден сайт е фактор, но е въпрос на време той да стане може би основен.

Според мен във всяка една ниша, била тя високо или ниско конкурентна, съществуват сайтове, които се правят качествено и за потребителите. За спамърски сайтове няма да говоря, то тях пандата си ги яде 🙂

Обаче няма как всички сайтове да са еднакви. С колкото и внимание да бъдат направени, потребителите се чувстват по различен начин в различните сайтове. Тук говорим вече за ползваемост, бързина на сайта ако щете дори и за дизайн.

И според мен точно този тип танцувания дава на гугъл необходимата му статистика и по-точно как сайта се отразява на потребителя ако е да речем с 3-5 позиции по-нагоре и обратно.

И според мен точно този тип танцувания дава на гугъл необходимата му статистика и по-точно как сайта се отразява на потребителя ако е да речем с 3-5 позиции по-нагоре и обратно.

И аз съм мислил по този въпрос и вярвам в тази теория, но никъде не съм чел подобно нещо.

Re: Непрекъснато "танцуване" на сайт

Започна частично възстановяване в някои от нишите, при вас как е? 🙂

И аз съм мислил по това което написа w1ck3dgam3. Да кажем, че това стане основен начин за достигане на предни позиции, а новите сайтове как ще се докажат, когато нямат посетители? Ще ги наливаме през банери ли? Точно това е идеята - "Ако си нов моето момче искаме кеш, знаеш как е!"

Back
Горе