Не излизам още в гугала

weaker

New member
Здрасти, от месец и половина имам пуснат сайт за рецпти, а все още не излиза на думата 'рецепта', при положение, че има 50 страници резултати. А сайта е сравнително добре индексиран, прави посещения от които поне 80% са от гугал, но за тази дума ме няма никакъв. От какво може да е това? А и още нещо кога се дига page ranka-а?
Ако някой ме посъветва нещо ще съм мн благодарен.
Сайта е http://gladensi.com 🙁

Re: Не излизам още в гугала

Не виждам каква ще ти е ползата да излизаш за тази ключова дума, плюс това някои хора си плащат за това, услугата се нарича SEO.🙂

По-подходящи думи за теб ще са, готварски рецепти, кулинарни рецепти и т.н., които реално биха ти донесли целенасочен трафик, друг е въпроса, че да имаш сайт със съдържание, не е достатъчно за да се класираш на първа страница в Google за определена ключова дума.

Като допълнение, ако питаш защо няма да ти е от полза. Защото думата рецепта е общо понятие, и човек може да я търси в съвсем друг смисъл, напр. "рецепта за лекарства", "рецепта за успех", "рецепта за билкова отвара" и т.н.

Явно ти чета мислите! 🙂 Смисъла на seo оптимизацията е да ти докара целенасочен трафик, от който да извлечеш максимална полза и да оправдаеш вложените средства в оптимизацията. Какъв е смисъла ако продаваш готварска книга, а оптимизираш само за думата книга, колко от тези които търсят думата книга, искат да си купят точно готварска такава.

Между другото сайтчето ми харесва, много е свежо! Успех!

мда но въпроса ми е защо въобще не излизам на думата рецепта.
за примерно "рецепти с агнешко" но само на тази дума в 50те страници ме няма никакъв?????

Тъй, тъй съм почнал, да кажа нещо и за сайта 🙂. Какъв е замисъла на хедъра с тревата и коча, мисля че има много по-подходящи сюжети. Слогана също не ми звучи много добре "За гладни хора без идеи", жена ми би се обидила 🙂. Може да се замени с нещо от сорта "кулинарно вдъхновение", "въображение за стомаха ви" и т.н.

xaxaxaxa това остана, от първоначалната идея за сайта, която ще се осъществи.... когато има време. А за коча, сложил съм го заради Гергиовден, който е скоро. ;D

Доста трудна ниша си избрал. Има много силни сайтове и много хора занимаващи с оптимизацията им.
И на мен ми харесват някой идеи на сайта.
Апропо "ЕФТИНО" нарочно ли ти е написано Meta keywords с 'Ф'?

Не, хубаво е, че има хора които виждат такива работи 😛
Аз видях още нещо, което не ми хареса. Добре си инжектирал заглавията в адресите, но защо в истинското заглавие монаваш на долно тире, а не нормалното горно, както е преди това?
Код:
http://www.gladensi.com/Рецепта-347-Паста_с_домати_и_ябълки.html
Това е грешка, защото Гугъл определено предпочита горното тире, а не долното, което се смята за интервал.
Преработи си системата, за да стане така:
Код:
http://www.gladensi.com/Рецепта-347-Паста-с-домати-и-ябълки.html
Иначе сайтът е определено приятен. Успех!

Мерси и на теб, направих го така за да не се бърка htaccessa, но ще го оправя 🙂

Back
Горе