SearchEngines.bg

Това е примерно съобщение за гост. Регистрирайте безплатен акаунт днес, за да станете потребител на SearchEngines.bg! След като влезете, ще можете да участвате в този сайт, като добавите свои собствени теми и публикации, както и да се свържете с други членове чрез вашата лична входяща кутия! Благодарим ви!

Новата Sopa се казва Cispa

hoolie

New member
Американски закон срещу „киберзаплахи“ може да доведе до следене на интернет потребители в целия свят

Новата Sopa се казва Cispa

Сайтове като WikiLeaks могат да бъдат подложени на цензура, смятат правозащитници. Снимка: Ройтерс

Едва преди няколко месеца те се надигнаха срещу американските проектозакони Sopa и Pipa: Facebook, Google, eBay, Twitter и други големи американски компании протестираха, пускаха реклами, писаха петиции и заплашваха с прекъсване на дейността си. Заедно с милиони интернет потребители те спряха Sopa и Pipa, защото не пожелаха да възприемат възможната цензура на мрежата.

Сега обаче американският републиканец и член на Конгреса Майкъл Роджърс внася нов проектозакон и вече събра повече от 100 привърженици в камарата на представителите. Проектът HR 3523 със заглавие Cyber Intelligence Sharing and Protection Act, накратко Cispa, буди тревожни спомени за Sopa и Pipa, пише в свой анализ германският Die Zeit. Този път обаче протестират само интернет активисти и правозащитници.

Продължава.... Новата Sopa се казва Cispa :: Investor.bg
 

Горе