Нова Панда?

За: Нова Панда?

Не е Панда 🙂 До колкото разбрах се нарича weather update, който няма нищо общо с пандата или пингвина. Ъпдейта засяга exact match домейни с нискокачествено съдържание, засега само на EN.

Matt Cutts в Twitter:
Minor weather report: small upcoming Google algo change will reduce low-quality "exact-match" domains in search results.

И в допълнение:
New exact-match domain (EMD) algo affects 0.6% of English-US queries to a noticeable degree. Unrelated to Panda/Penguin.

Подробности има в блога на SEOMoz: Google's EMD Algo Update - Early Data | SEOmoz
И на български в razbirach.com: Днес ще бъде мрачно, с превалявания. | Razbirach.com

Re: Нова Панда?

С тоя ъпдейт вече тотално се изложиха. Да наказваш сайтове защото имат ключова дума в домейна си е просто пълно безобразие. Ако направя сайт за хляб и купя домейн хляб.com ще ме изтрият от индекса заради използване на ключова дума в домейна. Нямам думи направо, замина ми много качествен англоизичен сайт с 95 процента натурални линкове и много добър bounce rate и импресии, с уникално написани текстове и ъпдейтван всеки ден само защото имам ключова дума в домейна си. Незнам вече... ако мине и през бг версията се записвам в бюрото по труда и си търся нова работа 🙂

За: Re: Нова Панда?

Незнам вече... ако мине и през бг версията се записвам в бюрото по труда и си търся нова работа 🙂

Натам отиват нещата 🙂 Просто от Google искат брандове, а не ключови думи.

С тоя ъпдейт вече тотално се изложиха. Да наказваш сайтове защото имат ключова дума в домейна си е просто пълно безобразие. Ако направя сайт за хляб и купя домейн хляб.com ще ме изтрият от индекса заради използване на ключова дума в домейна. Нямам думи направо, замина ми много качествен англоизичен сайт с 95 процента натурални линкове и много добър bounce rate и импресии, с уникално написани текстове и ъпдейтван всеки ден само защото имам ключова дума в домейна си. Незнам вече... ако мине и през бг версията се записвам в бюрото по труда и си търся нова работа 🙂

Напълно съм неинформиран по въпроса с новия ъпдейт, но не вярвам така да стоят нещата. Не вярвам да се наказва за ключова дума в домейн името. Предполагам че просто се намалява тежестта на този фактор, а наказанията са при комбинация от спам сигнали.

Напълно съм неинформиран по въпроса с новия ъпдейт, но не вярвам така да стоят нещата. Не вярвам да се наказва за ключова дума в домейн името. Предполагам че просто се намалява тежестта на този фактор, а наказанията са при комбинация от спам сигнали.

И аз не вярвах ама изгорях 🙁 Когато трафика ми се срина вчера се надявах да е бъг в брояча или нещо от сорта, но като се поразрових видях, че е сериозна работата....
От тая тема виждам, че не съм само аз, а доста хора са изгорели заради домейна

Algo Change Targets Low Quality Exact Match Domains: Weather Report

Имам 2 пострадали, и двата са с pages/visit под 1.4, време на престой под 30 секунди и bounce rate над 80%. Имам и няколко на които им се е разминало, също имат висок bounce, но времето им e над 30 секунди и с прегледани над 1,8 страници на посещение

Re: За: Нова Панда?

Re: За: Нова Панда?

Имам 2 пострадали, и двата са с pages/visit под 1.4, време на престой под 30 секунди и bounce rate над 80%. Имам и няколко на които им се е разминало, също имат висок bounce, но времето им e над 30 секунди и с прегледани над 1,8 страници на посещение

А нещо беклинкове, това онова? Дали не гледат и екзакт анкори?

Никаква зависимост не откривам от към линкове и анкори, засега. Всичките сайтове, и наказаните и ненаказаните, не гонят една ключова дума, а са с линкове повече към вътрешни страници. Може би само единият от наказаните има повече линкове с ключовите думи към индекса си, но ще имам нужда от повече анализи, за да открия зависимост.

Фактът, че са ми наказани точно тези към които потребителите показват най-малък интерес и ангажираност е добре. Отговаря на твърдението на гугъл, че са наказани само нискокачествени сайтове. Показателите на моите 2 наказани, говорят че са точно такива. Помислих, че може да има пряка връзка с наличието на гугъл аналитикс, но единият от наказаните сайтове няма такъв.

Последно редактирано:

Тц, имам сайт с 35% баунс рейт и средно 3 минути в сайта, както и 98% баунс рейт и 3 секунди средно време прекарано в сайта. И двата са резнати, не мисля, че баунс рейта и престоя имат нещо общо.

Явно се филтрира от поне два алго заедно - Пингвин, Уедър, Панда и тн.

Fozzy, гугъл казват, че този ъпдейт е насочен към нискокачествените екзакт мач домейни, не изобщо към екзакт мач домейните. Това са показателите с които разполагам и говорят нещо за качеството на сайта, затова тях коментирам. Ти имаш повече база за анализ, писал си че около двадесетина сайта са ти засегнати. Може да откриеш някаква друга причина и зависимост.

Re: За: Re: Нова Панда?

Re: За: Re: Нова Панда?

Fozzy, гугъл казват, че този ъпдейт е насочен към нискокачествените екзакт мач домейни, не изобщо към екзакт мач домейните. Това са показателите с които разполагам и говорят нещо за качеството на сайта, затова тях коментирам. Ти имаш повече база за анализ, писал си че около двадесетина сайта са ти засегнати. Може да откриеш някаква друга причина и зависимост.

Да, търся в момента. Ако си чел публикацията в блога, виж че имам данни и за сайтове, които са тръстед + такива които не са на екзакт мач домейн и пак са ударени. Събирам някакво инфо, но ще изчакам поне седмица преди да правя окончателни заключения 🙂

Какво e най-добре да се прави при ударени EMD и PMD-та? Някой да е тествал или да е чел материали и добри практики?

Back
Горе