SearchEngines.bg

Това е примерно съобщение за гост. Регистрирайте безплатен акаунт днес, за да станете потребител на SearchEngines.bg! След като влезете, ще можете да участвате в този сайт, като добавите свои собствени теми и публикации, както и да се свържете с други членове чрез вашата лична входяща кутия! Благодарим ви!

Нова сео стратегия

mjelqzkov

New member
Добър вечер на всички!
Искам да попитам след тези глобални промени в гугал (от които много сайтове загубиха) искам да попитам има ли вече някакъв нов алгоритъм.Как да се издигнем?Разбрах ,че вече не са нужни много линкове ,а малко ,но да са качествени.Това верно ли е ? И общо взето като цяло как е възможно сайт който беше на 1-во място по определена ключова дума ,в момента да се намира на 3-та страница.Как е възможно да се върне обратно? :)

Надявам се да ме насочите поне малко.
Благодаря предварително :)
 
За: Нова сео стратегия

За: Нова сео стратегия

Навярно въпросния сайт е бил първи, защото голяма част или цялата част от беклинковете са му били с един и същи anchor text. Тук ще ти говоря само на теория, защото инфото, което даваш е малко.

Т.н. пингвин ъпдейт е ударил и удря сайтове, които имат голяма част едни и същи входящи връзки - смисъл с един и същи текст.

Какво можеш да направиш - тотално разводняване на новите входящи връзки. Не променяй текущите. Какво имам предвид под тотално разводняване? Синоними, отделни фрази, може и по-дълги, съдържащи ключовата дума + още нещо или още нещо + ключова дума и/или името на сайта и тотално брандиране.

Линкове към вътрешни страници с anchor text URL-то на страницата.

Използване на фрази като "кликни тук", "там" и т.н.

Разгледай тази презентация на Oggin, надявам се, че ще ти бъде от полза.

Може би щях да ти отговоря още по-подробно, ако не бяхме неделя вечер и не бях ударил 3 ракии :D
 
  • Like
Реакции: CTAH
За: Нова сео стратегия

За: Нова сео стратегия

Горния отговор е напълно изчерпателен. Но съм забелязал че Гугъл взима под внимание факта че ти обновяваш страницата всеки ден, ако го правиш. То затова и SEO е работа без почивен ден.
 

Горе