Нови Webmaster Guidelines от Google

Re: Нови Webmaster Guidelines от Google

Ако това е важен ранкинг фактор, какво става със СЕО оптимизаторите - според мен това убива точно тях. Не може за всеки клиент да създаваш "автор". Ако искам да ми направите СЕО на сайта за хамалски услуги, ще ме направите ли "тръстед автор" и как ще стане това? 😀 И как вие може да бъдете тръстед автор, като аз съм този който разбира от хамалство.....?
Но трудно ще седна да създавам "гугъл автор" вместо да си движа бизнеса.

И аз пиша в движение, но това последното си е много интригуващ въпрос.

За фирмите е различно, там е спрямо доверието на компанията или фирмения профил. И се валидира малко по-различно (поне за сега) с rel="publisher" . Но концепцията е същата - ако много хора са почитатели на дадена фирма, тя има потвърден по един или друг начин локален адрес, това са плюсове и в търсачките.

Не се изисква някакъв ултра мега специалист хамалин да пише статии по темата. Просто трябва да имат фирмени страници в популярните социални мрежи, които да са свързани, валидирани и да ги поддържат с цел да трупат почитатели.

За: Нови Webmaster Guidelines от Google

За: Нови Webmaster Guidelines от Google

Гугъл в патентите си са описали в общи линии, как работи алгоритъма.
Всичко тръгва от патента за Agent Rank, но в момента на подаването все още не е имало социални мрежи, а току що са се зародили, трябва да се отчете това.
След това се появява патента за Author Rank, който е подаден в ноември 2010г.
Там има, какво да се прочете 🙂

За: Re: Нови Webmaster Guidelines от Google

За: Re: Нови Webmaster Guidelines от Google

Според мен няма как да направят това авторство SEO фактор ако е задължително да се ползва G+. Трябва да измислят и някакъв друг начин да се определя авторство, което не изисква G+. Много е нагло, дори за тях 🙂. Иначе съгласен съм, че на там отиват нещата. Но трябва да се доизмислят. И сигурно ще го направят и сигурно G+ ще има пак роля.
Има един индиец който наскоро засече че му се показва снимката независимо че няма Плюс профил. Просто Г получава сигнали че той е автора и използва в неговия случай снимката и информацията от Пинтерест, т.е. може да си тръстед и без акаунт в Плюс само със силни социални сигнали.

Re: За: Re: Нови Webmaster Guidelines от Google

Re: За: Re: Нови Webmaster Guidelines от Google

Има един индиец който наскоро засече че му се показва снимката независимо че няма Плюс профил. Просто Г получава сигнали че той е автора и използва в неговия случай снимката и информацията от Пинтерест, т.е. може да си тръстед и без акаунт в Плюс само със силни социални сигнали.

Интересно. Че как Гугъл е разбрал и потвърдил връзката между него и акаунта? Може ли линк към статия?

За: Re: За: Re: Нови Webmaster Guidelines от Google

За: Re: За: Re: Нови Webmaster Guidelines от Google

Интересно. Че как Гугъл е разбрал и потвърдил връзката между него и акаунта? Може ли линк към статия?

Скубииии, излових те, че не си четеш форума: google authorship may soon be automatic

Re: За: Re: За: Re: Нови Webmaster Guidelines от Google

Re: За: Re: За: Re: Нови Webmaster Guidelines от Google

Скубииии, излових те, че не си четеш форума: google authorship may soon be automatic
Ах, там ли е отговора. Това го видях и си го записах да го прочета по-късно. Точно днес ще го чета 🙂. То човек да отложи с 1-2 дни една от темите и вече е назад с материала 😀 😀 ;D

Back
Горе