Re: Нови Webmaster Guidelines от Google
За фирмите е различно, там е спрямо доверието на компанията или фирмения профил. И се валидира малко по-различно (поне за сега) с rel="publisher" . Но концепцията е същата - ако много хора са почитатели на дадена фирма, тя има потвърден по един или друг начин локален адрес, това са плюсове и в търсачките.
Не се изисква някакъв ултра мега специалист хамалин да пише статии по темата. Просто трябва да имат фирмени страници в популярните социални мрежи, които да са свързани, валидирани и да ги поддържат с цел да трупат почитатели.
Ако това е важен ранкинг фактор, какво става със СЕО оптимизаторите - според мен това убива точно тях. Не може за всеки клиент да създаваш "автор". Ако искам да ми направите СЕО на сайта за хамалски услуги, ще ме направите ли "тръстед автор" и как ще стане това? 😀 И как вие може да бъдете тръстед автор, като аз съм този който разбира от хамалство.....?
Но трудно ще седна да създавам "гугъл автор" вместо да си движа бизнеса.
И аз пиша в движение, но това последното си е много интригуващ въпрос.
За фирмите е различно, там е спрямо доверието на компанията или фирмения профил. И се валидира малко по-различно (поне за сега) с rel="publisher" . Но концепцията е същата - ако много хора са почитатели на дадена фирма, тя има потвърден по един или друг начин локален адрес, това са плюсове и в търсачките.
Не се изисква някакъв ултра мега специалист хамалин да пише статии по темата. Просто трябва да имат фирмени страници в популярните социални мрежи, които да са свързани, валидирани и да ги поддържат с цел да трупат почитатели.