Нов вирус във Фейсбук

diabolic.bg

The Old Wastelander
Колеги, обръщам ви внимание, че снощи засякох нов вирус във Фейсбук. Възможно е да получите линк от ваш приятел или познат, от който ако кликнете, се сваля архив с разширение .JPG, което все още е безопасно. Опасно става, ако разархивирате и се опитате да отворите файла. Самият той има този път странно разширение - не .ехе, както досега, този път е .scr.

В момента правя изследвания и все още не мога да кажа нещо конкретно, но вероятно утре ще пусна публикация с подробности в първия сайт от подписа ми. Но както се казваше в приключенския роман "Капитан Блъд", "когато човек е предупреден, той е въоръжен". Надявам се, че като знаете, няма опасност за никой от вас. 😀

За: Нов вирус във Фейсбук

От няколко дни ме тероризират с това 🙂 Ако намериш лесно решение как другарчетата да се почистят ПИШИ, че е много дразнещо

Различните антивирусни програми го определят различно, но на този етап общото е, че всички го откриват като троянец. Лошото е, че за момента го откриват само Касперски, Др. Уеб и НОД32. Предполагам, че утре ще излязат дефиниции и на Авира, защото на тях аз го изпратих за проверка. Може да се пробва, ако някой е заразен да се почисти с Malwarebytes : Malwarebytes Anti-Malware removes malware including viruses, spyware, worms and trojans, plus it protects your computer, макар че не знам със сигурност дали те са пуснали дефиниции вече.

До момента все още няма ъпдейт на Авира, който да открива вируса. Ако сте го лепнали, ще трябва да разчитате на чистене с Касперски, Др. Уеб или НОД32, които за момента го откриват. Касперски може да се ползва като пробна версия един месец напълно функционален, така че това е едно решение.
Ако някой се интересува от повече може да прочете публикацията ми на адрес:
Код:
http://wasteland-bg.com/phpbb2/topic2503.html
.

Да, както може да се предположи кракната версия и Бог само знае (освен кракера) с какво още е обогатена...

Авира и Аваст вече пуснаха дефиниции за новия вирус, които го откриват дори и архивиран.

Да, както може да се предположи кракната версия и Бог само знае (освен кракера) с какво още е обогатена...

Авира и Аваст вече пуснаха дефиниции за новия вирус, които го откриват дори и архивиран.

Аз ти предлагам абсолютно, легална антивирусна програма касперски антивирус, ти си тръгнал да предполагаш, че е кракната. Не е кракната работи абсолютно нормално първите 6 месеца. След това си иска ключа. Ама щом мислиш, че авира е решението на проблема или аваст продължавай да си работиш с тях. Но не пиши за неща, който не знаеш и моля те не предполагай глупости..ако беше кракната не бих я споделил тук!

Аз ти предлагам абсолютно, легална антивирусна програма касперски антивирус, ти си тръгнал да предполагаш, че е кракната. Не е кракната работи абсолютно нормално първите 6 месеца. След това си иска ключа. Ама щом мислиш, че авира е решението на проблема или аваст продължавай да си работиш с тях. Но не пиши за неща, който не знаеш и моля те не предполагай глупости..ако беше кракната не бих я споделил тук!
И като не е кракната защо тогава не се сваля от сайта на Касперски, разбирачо, а от depositfiles, което е руското депо за кракнати програми?
Много по-добре е да се пазиш с безплатна програма, отколкото с кракната и това всеки, който има понятие ще ти го каже. А що се отнася до това колко разбирам аз, не говори за хора, които не познаваш. Нито знаеш какво съм учил, нито какво работя и т. н. Но като се има предвид възрастта ти, простено ти е.

И като не е кракната защо тогава не се сваля от сайта на Касперски, разбирачо, а от depositfiles, което е руското депо за кракнати програми?
Много по-добре е да се пазиш с безплатна програма, отколкото с кракната и това всеки, който има понятие ще ти го каже. А що се отнася до това колко разбирам аз, не говори за хора, които не познаваш. Нито знаеш какво съм учил, нито какво работя и т. н. Но като се има предвид възрастта ти, простено ти е.

Програмата не е кракната, това е версия за СНГ тоест бившия СССР , което означава, че вие от бг няма как да я свалите. Ако обаче я свалите, можете да я инсталирате и да си я ползвате 6 месеца. Това е касперски яндекс съвместен продукт. При инсталацията може единствено да ви пита, изкатели да инсталирате яндекс бар и яндекс търсене по подразбиране. Ако не искате не ги инсталирате. Няма вирус, няма кракове, няма нелегални неща.

Back
Горе