Нов голям пингвин от Matt Cutts

Re: Нов голям пингвин от Matt Cutts

Какво съдържание бе, хора? След като сайт на специалисти в даден бранш с ауторити, ноу-хау и тн пада зад сайтове с копирани статии, купени линкове и още какви ли не спам техники, за какви Пингвини ми говорите, че са правилния път!? Ако си оправят алгоритъма и наистина отсяват боклуците - евала, но в сегашния му вид е напълно безполезен и вреден.

Мен ако питате - искам с един качествен материал и без линкове да се класирам, защото това би трябвало да е истината, ама не става и то точно защото от Гугъл решиха, че връзките, социалните мрежи и споделянето са най-важните неща в модерния свят - тра-ла-ла.

Никой не казва, че алгоритъма е перфектен. Те си бачкат по него и гледат да го подобрят.

@w1ck3dgam3

Съгласен съм, че има разлика между оптимизация за снимки с котки и за фирма за покриви. Във всеки сайт обаче може да се използва и съдържанието до определена степен за привличане на линкове, лайкове и т.н. В забавен сайт стратегията ще е една и повече ще се разчита на това, а във фирмен сайт ще е съвсем друга и по-малко ще се използва това. И принципно за фирмени сайтове с дейност бих сметнал самата дейност за съдържание, а не само съдържанието на сайта. Тоест качеството на услугата, която предлагат. Но също може и съдържанието на самия сайт да се използва. В почти всяка ниша може да се създаде нещо полезно, което ще привлече някакви беклинкове (е не от самосебе си, трябва и да се промотира някак). Било то някакъв инструмент, таблица, списък, полезни съвети, интересна снимка и т.н.

И спокойно, не приемам нищо като заяждане. Всеки може да изкаже своето мнение, няма проблем ако не е като моето 😉.

Последно редактирано:
За: Нов голям пингвин от Matt Cutts

Когато фактите говорят, М. Кътс става още по алчен 🙂
т.8 показва, че не случайно взима голяма заплата 🙂))
In Q2 of 2012, Google’s revenues rose 35% to $12.21 billion. In the same quarter, aggregate paid clicks went up by 42%
Така че тия:
...Според една анкета на Search Engine Roundtable 65% от отговорилите са пострадали от Пингвин и само 40 % от Панда.)
са допринесли за ръст от 35% на оборота на Гугъл.
Както се казва, честито на печелившите 🙂 😛arty:

Когато фактите говорят, М. Кътс става още по алчен 🙂
т.8 показва, че не случайно взима голяма заплата 🙂))

Така че тия:

са допринесли за ръст от 35% на оборота на Гугъл.
Както се казва, честито на печелившите 🙂 😛arty:

И аз мисля нещо такова. Преди време бях писал тук, че това хаотично разбъркване на серпа е с цел по-голяма печалба от адуърдс.
Тогава май Скуби каза, че няма такова нещо защото всички ще отидат при Бинг.

Като цяло Google искат да убият SEO-то, това им е целта или под оптимизация, хората да правят само onpage и нищо друго.

@w1ck3dgam3, бъркаш - няма такова нещо. По-скоро се опитват да ни принудят да го правим по начина по който те са решили. Доста големи хора от гоогле са първи приятели с шефовете на няколко от най-големите сео компании в света, не си мисли че случайно излизат заедно по интервюта и събития, прегърнати на снимки и т.н. Дори на маса места в хелповете на Google се среща текста че "ако имате проблеми с линк билдинга които не можете да решите, ви препоръчваме да наемете квалифицирана seo компания".

А иначе начина да засилят onpage и качественото съдържание в алгоритъма си е само един: проверка на по-дълги изрази при проверките за дублиран текст (от 5-7 шингла на 10-12 да кажем), индексиране на по-дълги заглавия и подобни и всички по-големи обеми изчисления за сървърите им свързани с това.

От една страна из интернет пишат че няма сертифициране на SEO фирми и лица от Гоогле, цитирам:
The truth is, there is no Google certification program or endorsement or approval process for SEO companies that somehow gives them extra favor in Google’s eyes. It just doesn’t exist.

The closest thing is the AdWords certification program where you get the chance to demonstrate your knowledge when it comes to AdWords. But let’s be quite clear about this, that is for AdWords and has nothing whatsoever to do with SEO!

А от друга страна: Тъй като на голяма част от потребителите тук Ранд Фишкин ви е мега супер-дупер гуру (а той е просто шеф на екип от 50 души, нищо повече. Дори в българия има по-добри специалисти от него) ето ви един линк от неговия сайт:
Код:
http://www.seomoz.org/blog/how-to-become-a-google-authorized-adwords-analytics-or-website-optimiser-consultant

Където е описано какво да направиш и че трябва да отидеш на страницата:
Код:
http://www.google.com/websiteoptimizer/partnerinfo.html

Тук вече голямата игра е със завоалираната заблуда на потребителя. Защото "Google website optimizer" както вече някои от вас знаят е просто продукт на гоогле, но "Certified Google website optimizer" сложено на фирмената ви страница предлагаща сео услуги знаете как звучи на клиента 😀

Известно време имаше дори страница:
Код:
http://www.google.com/websiteoptimizer/partners.html
но това бе отдавна през далечната 2009 година. Гледам че сега са я затрили (сигурно защото наистина се ползва от недобросъвестни фирми за заблуда на клиентите им) и страницата редиректва към някакво тъпо съобщение, но пък ние сме хитри, а тъпия гоогле бот още пази кеширано копие, така че, ето:
Код:
http://webcache.googleusercontent.com/search?hl=bg&q=cache%3Awww.google.com%2Fwebsiteoptimizer%2Fwoac.html
http://webcache.googleusercontent.com/search?hl=bg&q=cache%3Awww.google.com%2Fwebsiteoptimizer%2Fwotep.html

И накрая за капак и за малко хумор: от тези картинки става ясно че дори от Гоогле не знаят как се пише: "Google website optimizer" или "Google website optimiser" 😀 Вижте урл-ите на картинките и ще разберете че не са правени от някой си - някои от тях се отварят от google.com.
kvGTPumRmpe6Em3vJoVtQLKKQ8zP-qDz5QST_BWFjU2yOB7JU92aQUD43EVawjZQepntrxGdBCFw4A3b=s120
weboptimizer_certified_partner.jpg
website_optimizer_logo.gif
kvGTPumRmpe6Em3vJoVtQLKKQ8zP-qDz5QST_BWFjU2yOB7JU92aQUD43EVawjZQepntrxGdBCFw4A3b=s90

П.С. Само недейте да ползвате такава или подобна заблуда на някой БГ сайт за сео услуги -лично обещавам да оплюя фирмата или човека който го направи в невъобразими размери във всеки бг форум и социална мрежа която знам. Това не е начина да си докарате клиенти 😉

Последно редактирано:

В думата оптимайз няма нищо неясно, нито сбъркано - просто едното е на US, а другото на UK English. Не ги изкарвай, чак толкова заблудени.

ivok, не знаех. Явно граматиката ми куца 😉 Надявам се четивото ми отгоре да е интересно за повечето от вас, дори да не мислите като мен, със сигурност ще научите някои нови неща.

Back
Горе