SearchEngines.bg

Това е примерно съобщение за гост. Регистрирайте безплатен акаунт днес, за да станете потребител на SearchEngines.bg! След като влезете, ще можете да участвате в този сайт, като добавите свои собствени теми и публикации, както и да се свържете с други членове чрез вашата лична входяща кутия! Благодарим ви!

Някой въпроси - обявяване на сайт

devil

manual QA
Добър ви ден, драги хора,

Изчетох да що има из форума (SEO секцията) и за сега по-скоро се оплитам, отколкото да ми става по-ясно. Щеше да е добре в секция Начинаещи да има една тема с основните положения...

Ениуей, въпросът е такъв (всъщност са няколко) - имам англоезичен сайт, който се налага да обява. До тук, със сигурност разбрах, че Title-а е от голямо значение (това добре). Description и Keywords мета таговете към днешно време играят ли на този пазар или не? Ако играят - Title и Description може ли да съдържат един и същ текст (в рамките на страницата) или по-скоро не? В техническо отношение - валидност на кода (xhtml + css) съм се постарал да няма грешки. Другият въпрос, който ме мъчи е - сайта е насочен към аудиторията извън България, което предполага обявяването да се извърши и в такива директории. За това също търся съвет - къде да го обявявам?
 
Последно редактирано:
Re: Някой въпроси - обявяване на сайт

Аз поне доколкото знам не трябва title и description да са едни и същи. просто понеже ако google приеме description-а ти то тогава ще се дублират в търсачката. И това е най-малкият проблем. Другият е, че description-а ти дава възможност да използваш повече думи и различни комбинации от ключови думи.

Колкото за директориите, щом е на английски, то е хубаво да бъде пуснат в такива директории. В google като напишеш free directories и излизат достатъчен брой от тях. Аз намерих един пост с над 10000 такива, но ми е на другия комп.

Иначе това, което е важно е текстът и линкът ти за тези директории да бъдат в няколко варианта, минимум 6-7, така че от една страна да не бъде приет като спам, а от друга да обхванеш различен брой комбинации от ключови думи.

Разбира се тук има много по-добри оптимизатори и съответно те могат да дадат по-качествен съвет или да ме поправят ако съм сбъркал някъде.
 
  • Like
Реакции: bdaa
Re: Някой въпроси - обявяване на сайт

Description и Keywords мета таговете към днешно време играят ли на този пазар или не?

Аз на моите сайтове много отдавна не слагам meta description и meta keywords.
 

Горе