Някой получавал ли е подобен и-мейл

ianis-build

Active member
Здравейте!
Днес получих странно предложение по и-мейла в което пише:
Преведо е с гугъл преводач.

Скъпи приятели

Предполагам, че това може да звучи странно за получаване на имейл от непознат човек. Официално да се представя, аз съм г-н Денис Лоурънс финансов консултант тук, в Обединеното кралство. За съжаление една от края на моите клиенти, които са били собственост магнат и изпълнител сграда почина с неговата?
Съпруга и единствен син в въздушната катастрофа преди няколко години.

След смъртта му никой не е, претенция си имот {фонд}
Ј12.7 (дванадесет милиона седемстотин хиляди британски лири стерлинги само), за съжаление, синът му е единственият наследник умира заедно с тях в катастрофата, оставяйки вакуум, да бъдат попълнени. В момента банката, в която покойният ми клиент, депозирани фонда планира да конфискува този фонд, след изтичането на определен период от време, като се позовава на изоставеното имущество е степента на 1936 в съответствие със законодателството на Обединеното кралство.

Той е в светлината на това, аз реших да общуват с вас, като се има предвид, че Ти споделя едно и също фамилно / фамилно име с покойният ми клиент, ви поставя в добра позиция да се идентифицират като неговата връзка / бизнес партньор,.
Знаейки, очевидно, че не сте по никакъв начин, свързано с него, моето намерение е да бъде в партньорство с Вас, за да позволи ми да ви представя своята банка като наследник на имението си

Фонд, в размер на Ј12.7 (дванадесет милиона седемстотин хиляди британски лири скорци само) ще се разпределят в съотношение 50% за вас, 40% за мен, докато 10% заделени за покриване на всички разходи, възникнали в изпълнение на тази сделка .

С настоящото ви уверя, че тази сделка е 100% без риск и ще се проведе по законен начин, без никакво финансово нарушение. Аз трябва да уважават вашето доверие на мен като финансов съветник на покойния клиент.

Моля свържете се с мен незабавно ме обзавеждане с пълна информация

1) Вашите пълни имена
2) Възраст,
3) Директен телефонен номер
4) номер на мобилен телефон
5) Естество на работа / позиция,
6) Семейно положение
7) Адрес
При получаване на Вашия отговор, аз ще ви изпратим документите, отнасящи се до депозиране на фонда и да се ангажират в услуга на адвокат за извършване на правна документация, които ще принудят банката да ви разпознаем като най-близките роднини и освобождаване на фонд за вас.

За: Някой получавал ли е подобен и-мейл

Много такива но на английски
явно са ги превели вече и на нашенски
не се връзвай

Re: Някой получавал ли е подобен и-мейл

Много такива но на английски
явно са ги превели вече и на нашенски
не се връзвай
Аз съм го превел с гугъл преводача.
Не се връзвам интересно ми е какво ще спечелят от тези и-мейли?
Явно да получат някакви лични данни от човека на който ги пращат.
1) Вашите пълни имена
2) Възраст,
3) Директен телефонен номер
4) номер на мобилен телефон
5) Естество на работа / позиция,
6) Семейно положение
7) Адрес

Класически вариант на фишинг. Прати си данните и някой ден ще се чудиш откъде ти е дошла някоя беля на главата. Ако отвориш папката спам на Гмейл, вътре ежедневно има десетки такива.

Advance-fee fraud - Wikipedia, the free encyclopedia - Нигерийска измама... Много е популярна из USA, че напоследък и тук.
@ianis-build, идеята не е в личните данни (въпреки, че и от тях имат полза за правене на нови фалшиви лица), а в таксата, която след време се появява за "придвижване на транзакцията". :-]

Back
Горе