Няколко въпроса за whois

Re: Няколко въпроса за whois

Няма да навлизам в подробности, но ще задам въпроса си към Андрей по този начин:

Знаеш ли колко домейна в интернет ползват привасито на neamcheap и съответно колко домейна имат данните на привасито? Ако си прав, а аз смятам, че не си, никой нямаше да ги ползва тези услуги.

Хората правилно те насочиха според мен... пандата е виновна 🙂

За: Няколко въпроса за whois

Андоне, то това беше и целта на темата - да се прочетат различни мнения по въпроса 🙂
Аз обаче продължавам да си задавам следното:
Основата в алгоритъма е дали сайта ни се цитира (линква) от други сайтове. По този начин се определя важността на сайта и неговото аранжиране в серпа. Важно е да се отбележе обаче, че това трябва да са други сайтове, а не наши собствени. Иначе според мен би се изтълкувало от гугъл като изкуствена манипулация или почти като купуване на връзки.
Точно за това по-опитните в бранша имат сайтове разположени на различни хостинг акаунти, като по този начин създават разнообразие за да не изглежда спамърско.
По същият принцип е линкването с един и същи анчор. Ако се прекали = спамърско поведение и може да се отключи някой филтър и сайта да пострада. Затова в това отношение по-опитните знаят че трябва да създадат разнообразие.
Ето защо аналогично на по-горните примери съм склонен да смятам, че ако основен и сателитни сайтове са с еднакъв whois, цялата полза от тях би била минимална или никаква. И понеже не е редно да се пишат произволни имена и телефони, смятам че едно privacy би ми свършило полезна работа.

И какъв ще е ефекта, ако аз си направя мрежа от 100 инсталации на WP с един и същ темплейт, натъпча го със спиннато съдържание и линка с един и същи anchor (това "анчор" от'де се взе?!?) към твоя сайт. И на всичкото отговоре регистрирам тези 100 info домейна примерно с твоя whois? Това значи ли, че ти имаш linkfarm?

Точно от тогава. 🙂

Еми значи това е някакво глобално явление от промени по алгоритъма. Но какво да правим, трябва да продължим напред. Понякога гугъл дава, понякога взема 😉. (Естествено ако може да разберем точно промяната ще е идеално де 🙂)

Много ми е чудно как Гугъл взема според Вас whois информацията за домейни .EU примерно. Сигурно чупи капчата? Или пък за домейни, регистрирани през Godaddy (Най-големият регистратор, при който данните за whois могат да се видят само на тяхна страница, а не чрез протокола)

Whois е несигурна информация, която лесно се манипулира и на която не може да се разчита. Официално Гугъл са заявили, че не я гледат, така че няма за какво да се притеснявате.

Re: Няколко въпроса за whois

Да, съгласен съм с alex.atanasov и с cloxy и с Virosss и въобще с всички които са на мнение, че няма такова нещо. То и няма как да стане това, безмислено е. Но напротив - в моята практика, колкото и малко да е, съм забелязал обратното - не само, че не пречи на сайтовете това, но и помага. Включително и на класирането на мой сайт или статия която искам да изведа по-напред. Съответния линк се отчита, резултата винаги е налице, без значение, че линквам между два мои сайта. Може би тук е нужно да уточня, че сайтовете ми не са тип "сателитки" или директории за статии. Знаем, че Гугъл много не харесва директориите за статии, аз пък не харесвам сателитките... всичко си е уникално при мен.
А пък и се сещам за още нещо - Гугъл няма как да ме заподозре в продажба на линкове и по този начин просто няма как да ме накаже. Все пак не мога да си продам сам на себе си линкове! 🙂
Единствената причина да се възползвам от такава услуга е за да се защитя от спамери. Много досадно е да ти вземат имейла и да получаваш съобщение: "Това е непоискано търговско съобщение а вашият имейл е взет от публичното пространство."

Добре, значи за момента всички са съгласни, че whois няма и не оказва никакво негативно влияние на резултатите, дори и да става въпрос за стотици сайтове. Ако някой има друго мнение ще се радвам да го чуя.
off: s1yf0x, пиша през телефона и не ми се сменяше кирилизацията за anchor- а 🙂

Re: За: Няколко въпроса за whois

Много ми е чудно как Гугъл взема според Вас whois информацията за домейни .EU примерно. Сигурно чупи капчата? Или пък за домейни, регистрирани през Godaddy (Най-големият регистратор, при който данните за whois могат да се видят само на тяхна страница, а не чрез протокола)

Whois е несигурна информация, която лесно се манипулира и на която не може да се разчита. Официално Гугъл са заявили, че не я гледат, така че няма за какво да се притеснявате.

Васе да допълня, че дори има лимит на заявките за whois при EURID. Ако си акредетиран регистратор към тях са "360 queries an 60 sec", а когато не си са "120 queries na 60 sec" 🙂

Е как... плащат на индийци да чукат капчи 🙂 Тва в кръга на майтапа 🙂

Много точен пример, че едва ли ще се занимават да проверяват в whois за съответствие. 🙂

Back
Горе