Обединяване силата на линковете от две страници към една

pamir

New member
Здравейте, един такъв въпрос - основния домейн и една от страниците се класират една след друга на 5 и 6 място в Гугъл за "ключова_дума":

сайт.com/ключова_дума
сайт.com

Въпросът ми е - ако добавя съдържанието от сайт.com/ключова_дума на сайт.com, и направя 301 редирект от сайт.com/ключова_дума към сайт.com, ще помогне ли да се обедини силата на линковете за двете страници, и сайт.com да се класира по-добре?

Re: Обединяване силата на линковете от две страници към една

Едва ли ще мръдне по-напред от 5-то място с тази промяна. Аз лично не бих го направил. А и по-добре да имаш два резултата в ТОП10 🙂

Re: Обединяване силата на линковете от две страници към една

Най-добре си ги остави и двете. Може да сложиш един линк с анчор ключовата дума на вътрешната страница, който да сочи към сайт.com.

За: Обединяване силата на линковете от две страници към една

Да, може би още в самото начало е трябвало да са обединени тези страници...

А според вас, в коя от страниците е по-добре да се инвестира ново съдържание и линкове, като се има предвид, че сайт.com/ключова_дума изпреварва сайт.com?

Звучи логично донякъде, но не ми се вярва да мине сегашната ти най-добре позиция. Развивай си сайта както решиш и той гугъл сам ще се оправи след време. Ще почне примерно да показва една страница и под нея линкчета към други или нещо такова. Той си ги разбра тия работи.

Звучи логично донякъде, но не ми се вярва да мине сегашната ти най-добре позиция. Развивай си сайта както решиш и той гугъл сам ще се оправи след време. Ще почне примерно да показва една страница и под нея линкчета към други или нещо такова. Той си ги разбра тия работи.

Ами ще линквам и развивам предимно началната страница. Мисля че това е най-логичното.

Да прав си 🙂 имай предвид, че ако имаш добра вътрешна оптимизация, ти трябва и солидно количество уникален текст във всяка от страниците, ако искаш да прехвърлиш тежеста на вътрешната страница просто сложи един насочващ линк вътре в статията който сочи към началната ти страница. Инвестирай уникален текст и в двете. Ако се концентрираш само в началната страница, а другата стои някък постна, това не се харесва на гошо, а само линковете насочвай към основния домейн.

Back
Горе