SearchEngines.bg

Това е примерно съобщение за гост. Регистрирайте безплатен акаунт днес, за да станете потребител на SearchEngines.bg! След като влезете, ще можете да участвате в този сайт, като добавите свои собствени теми и публикации, както и да се свържете с други членове чрез вашата лична входяща кутия! Благодарим ви!

Обмислям един експеримент относно Google + Авторството

kirilbug

New member
Здравейте на всички и Честита нова година!

Понеже покрай последното сео състезание доста се заговори за г+ авторството и ранга на автора, в главата ми се появи идея за един експеримент.

Идеята е следната: каня някой утвърден автор (според г+ профила му) да напише/подпише статия с rel=author в мой сайт (може и срещу заплащане). На тази статия не се прави никакъв линк билдинг, освен социални сигнали от посетителите на сайта.

1. Какъв мислите ще бъде ефекта?
2. Струва ли си да се пробва?
3. Темата на статията трябва ли да съответства с темите, които автора е писал досега (говоря за автора от по-горе, не за темата на сайта)?
 
Ако искаш да има резултати от експеримента според мен по скоро трябва да напишеш поне две статии на еднаква тема (може и малко по-конкурентна, за да отчетеш и работата на конкуренцията), като към едната вържеш авторство, а на другата не... и след време да отчетеш резултати.
 
@Frik - прав си. Не се бях замислял. Тогава може да пробвам да направя един поддомейн, на който да сложа две статии на еднаква тема - едната с автоство, другата без. Така ще елиминирам и фактора ранг на домейна.

@pamir - темата не съм я избрал, но според мен трябва да е според темите, които е писал автора, чието авторство ще поставя. Ако имаш някой познат автор или ти самия, дайте тема, аз ще напиша статиите. Резултатите смятам да ги отчитам с Free Monitor for Google. ако имате други идеи - давайте.
 
@Frik - прав си. Не се бях замислял. Тогава може да пробвам да направя един поддомейн, на който да сложа две статии на еднаква тема - едната с автоство, другата без. Така ще елиминирам и фактора ранг на домейна.

Дали ще е на поддомейн или като статии към един домейн няма никакво значение (рангът ще играе еднакво и за двете статии). Важно е да са на една тема с еднакви ключови думи без да има дублирано съдържание (което според мен ще се постигне трудно...).

Но нищо не ти пречи да опиташ, а така и така ще правиш нещо, по-добре включи в изследването и други фактори от google+ (например +1 и +коментари).
Ако може с нещо да бъдем полезни - пиши! :)
 
Ок - навит съм виж във peter.nikolow.me за какво пиша предимно. Имам 2-3 полу-готови статии със "брутелен" контент.
 
Добре би било темата да е релевантна на съдържанието на сайта, в който ще експериментирате, иначе Гугъл може да я сметне за платена статия. Не би трябвало да е от значение, какво е писал до сега автор-а, тъй като копи-райтърите пишат на всякаква тематика "според тоягата" ;)
 
Имам един малко поизоставен сайт за обзавеждане - http://www.mebelionline.info/ . Ще избера една дума със средна или ниска конкуренция, ще подготвя две статии по думата и като ги публикувам, ще пиша тук, ако някой от вас изяви желание да сложа линк с rel=author към негов профил. Ако няма желаещи, ще сложа към моя, въпреки, че не е с кой знае какъв авторитет.
 

Горе