Обновяване на ключовите думи в google

Ivan Hristev

New member
Здравейте, наскоро направих сайт и за трети път реших сам да му направя SEO, само че този път му сложих robots.txt (като до преди това не го бях правил). Този път с webmaster на google гледам по какви ключови думи се търси сайта и всичко което виждам е от сорта на (doc,jpg,pdf,index,directory,"Имена на снимки"). Та мисълта ми е дали мога да обновя ключовите думи.. понеже май съм сбъркал robots.txt. Махнах го но това не се оправи. А предишните ми два сайта излязоха успешно напред в google. Та моля ви за съдействие.
Благодаря за помощта : )!

Re: Обновяване на ключовите думи в google

Моят съвет е да не използваш robots.txt . Този протокол е отживелица, а и може да загубиш много връзки, защото не само забранява индексирането, но и проследяването.

Ако искаш да деиндексираш дадена страница, използвай метатаг:

HTML:
<meta name="robots" content="noindex" />

За: Re: Обновяване на ключовите думи в google

За: Re: Обновяване на ключовите думи в google

А след премахването на robots.txt след колко време мога да очаквам промяна в ключовите думи при търсенето.

За: Обновяване на ключовите думи в google

Мислите ли, че наистина е добре да премахнем роботс.тхт, независимо дали имаме някакви проблеми с индексацията или не.

Има няколко причини поради които е по-добре да има robots.txt. За да се индексират всички файлове на сайта файла трябва да бъде само от два реда, както е във файла https://ganbox.com/robots.txt
Дайта права на файла на сървъра само за четене.

Последно редактирано:

Аз не мисля, че robots.txt вреди по някакъв начин, стига да се използва правилно. Много по-лесно е да се забрани индексирането на определени категории страници, вместо да се се слага ръчно всеки път мета роботс. Виж чрез командата site:domain.com (където domain.com ти е адреса на сайта) дали са ти индексирани страниците, по които се бориш за класиране. Ако са индексирани, значи търси проблема на друго място.

Благодаря ви много за помощта. Ще последвам съвета да сложа robots.txt
User-agent: *
Disallow:

И ще се надявам скоро ключовите ми думи да са нормални и тези които съм задал за целта.

Аз не можах да разбера много въпроса. Значи гледаш в заявки за търсене предполагам. И какъв е проблема точно там? И какво съдържа robots файла ти?

Във приложението на google https://www.google.com/webmasters/tools/ гледам Индекс на Google->Ключови думи за съдържанието и резултата е
Ключова дума Значимост
1. ppt (2 варианта)
2. jpg
3. doc (2 варианта)
4. ðµð
5. document
6. index
7. 2013_7_16_elektro_b_nikolov
8. _15ñžð
9. _dm2
10. _ð
11. bgrev
12. directory
13. ecenergy
14. model_cenoobrazuvane_
15. opasnosti_pred_byudjeta
16. parent
17. parlament_pod_natisk
18. poverty
19. renew
20. smyana_shefove_energetika

robots.txt файла беше доста дълъг. Бях го намерил в един tutorial но явно съм гледал на доста грешно място че да се оплеска така

Ключови думи, ясно. Тези ключови думи не са ли свързани с тематиката на сайта ти? Това ли е проблема?

Да това е основният проблем. И желанието ми е да се рефрешнат един вид. Явно сега като смених robots.txt може с времето да се оправи.

Може и изобщо да не е от това. Тя тази им страница с ключови думи не е от най-сполучливите им екстри. При мен например за една от най-важни думи смята думата "каза", защото имам много коментари и под статиите я има многократно думата каза (след името на коментиращия).

Да но на главните ключови думи, които съм сложил изобщо не отговаря търсенето. А преди 3 сайта съм ги изкарвал по ключови думи на предните линии успешно. Затова този robots.txt ми намирисва, че е прецак цялата работа.

Зависи от ключовите думи. За някои става лесно, за други е почти невъзможно. Все пак конкуренцията е различна.
Иначе ти си оправи и роботса. Аз само разяснявам, че нещата не са винаги такива каквито изглеждат 😉.

Освен роботса бутал ли си нещо друго по сайта? Ако си слагал някакви нови приставки, плъгини, промяна в дизайна винаги нещо може да се бъгяса. То това, което ти излиза като ключови думи за съдържанието ми се струва, че са основно разширения на файлове. Не би следвало изобщо да се индексират

Да това са разширения от файлове и имена на файло по точно на документи и снимки. Ето защо си мисля че robots.txt има малко вина.. понеже явно са ми показвали как не трябва да се прави а аз... Иначе благодаря за съдействието 🙂

Ами щеше да ни е по-лесно да ти дадем съвет ако беше копирал съдържанието на роботса, за да видим откъде може да идва проблема.

С радост бих го копирал още преди 2 отговора, но за съжаление вече съм го заменил с препоръчаното по горе и направих глупоста да не го запазя.

Back
Горе