SearchEngines.bg

Това е примерно съобщение за гост. Регистрирайте безплатен акаунт днес, за да станете потребител на SearchEngines.bg! След като влезете, ще можете да участвате в този сайт, като добавите свои собствени теми и публикации, както и да се свържете с други членове чрез вашата лична входяща кутия! Благодарим ви!

Обновяване на wordpress

miratrade

Senior Member
Понеже съм инсталирал wordpress 3.4.1 , а скоро излезе 3.4.2 - има ли смисъл да се обновява от менюто и това води ли до някакви промени в личните настройки след това?
До сега не съм работил със системата та за това питам как се процедира.
 
За: Обновяване на wordpress

За: Обновяване на wordpress

Аз обнових и нищо особено не се случи, тези ъпдейти са вече през ден нищо видно не се променя.
 
Re: Обновяване на wordpress

Ъпдейтите изобщо не са през ден. Малките версии обикновено са веднъж месечно или през месец. Под малки да се разбират ъпдейтите от 3.4.1 към 3.4.2, които съдържат фиксове за някои малки бъгове, както и подобрения по сигурността. Главните релийси са на около 6 месеца и в тях са включени предните 2, както и нововъведения във функционалността.

Този ъпдейт е първия след повече от 2 месеца, така че lipa ще те помоля да не дрънкаш глупости! Справка ей тук WordPress Versions

miratrade, какви са подобренията можеш да прочетеш на официалната страница тук Version 3.4.2 , както и във вариант на български ей тук

Информация за това как да ъпдейтнеш има ето тук Updating WordPress
 
За: Обновяване на wordpress

За: Обновяване на wordpress

Ясно. Значи по-добре да не го пипам сега. Разни disable plugins, не се знае дали са съвместими след това с по-новата версия, buckup на база данни, може да се промени wordpress темата....
По-нататък като посвикна със системата :)
 
За: Обновяване на wordpress

За: Обновяване на wordpress

Аз лично си правя бекъп на .htaccess и след като ъпдейта версията, си го слагам отново. Незнайно защо WP си слага дефолтски .htaccess при обновление и ако имам редиректи, всичко изчезва.

Нямам наблюдение дали това е оправено в новите версии.
 
За: Обновяване на wordpress

За: Обновяване на wordpress

ЖЕЛАТЕЛНО е да я обновиш. Лошите момчета не спят, а WP обслужва около 16.7% от световните интернет сайтове (от активните нови процента е около 22%).

Тези обновления включват винаги разни корекции с цел системата да се направи по-сигурна и по-стабилна. В момента се работи по голямата версия 3.5 и всички сили са насочени натам.

От личен опит - ако задържаш обновленията после проблемите са многократно по-големи отколкото ако обновяваш редовно. По-добре няколко по-малки проблема сега, отколкото много по-големи проблема утре.
 
За: Обновяване на wordpress

За: Обновяване на wordpress

Аз работя manual при ъпдейт и правя следните прости неща:
1. Изтривам файловете от папката wp-admin (ако има htaccess файл, го оставям сам там);
2. Изтривам файловете от папката wp-includes (ако има htaccess файл, го оставям сам там);
3. Добавям новите файлове последоветелно в горепосочените вече празни папки;
4. Пускам новите файлове от root папката в моята папка, чрез заместване.
Това е.. Без да спирам никакви плъгини, без да трия и прецаквам никакви htaccess файлове, ползвайки стария превод за преведени на бг език сайтове (т.е. bg-mo & etc. в wp-content/languages).
След рефреш на сайта се появява бутон за "обновяване на базата данни", един клик и вече можете да се логнете с обновена версия.

Но наистина проблеми винаги може да се получат и грешки с определени плъгини, несъвместимост на апаче дори и т.н. Дори и да не си правите бекъп на всички файлове, направете само на базата данни, тъй като тя като се обнови, меко казано - няма връщане назад.. А стара версия на самата система винаги може да върнете по горепосочения начин (или автоматично).
 
Re: За: Обновяване на wordpress

Re: За: Обновяване на wordpress

Обновяваш задължително, без въпроси. ;-)

Ако е промяна във версията само в последната цифра, както тук - да, но иначе е възможно някои плъгини да не работят. Дори и да се обновяват често самите плъгини, човека който ги прави не може моментално да ги промени. А да не говорим, че доста от тях не се поддържат изобщо и нямат свой заместител.
За това най-добре да се спрат всички плъгини първо, да се обнови, да се тества дали работи сайта и след това да се пускат и тестват един по един всички плъгини.
Но в тоя случай е само малък ъпдейт, за това всичко ще е ок най-вероятно.
 

Горе