Ограничаване на импресиите от Гугъл

bulram

Senior Member
След "ъпдейта" забелязвам на няколко сайта едни и същи импресии няколко дни подред /3-4 дни/. Прилича ми на ограничаване на импресиите. Има ли вариант след определен брой показвания, да се променят страниците в СЕРП-а, в смисъл да се дава шанс и на други страници да се "покажат" с цел да се изпробват от потребители или нещо подобно? Някой от вас има ли подобни наблюдения? Трите сайта за които говоря са в топ-10, и освен ако не е някакъв бъг в уебмастъртул-а на Г, не виждам друго обяснение?

Re: Ограничаване на импресиите от Гугъл

Напълно възможно е. Отдавна правят нещо подобно в Адсенз. Решават, че ако минеш определени пари за деня не заслужаваш повече и ти пускат само най-евтините реклами. Нищо не им пречи да вкарат изчисление, което казва колко посетители заслужава даден сайт и да го бутат назад като ги стигне.

По скоро го разглеждай като кеш на резултата с трайност X показвания или таймаут. Комбинирано с определени парамтри на летливост в алгоритъма дава точно такъв резултат. Т.е. фиксирани импресии и даване на "шанс".

За адсенс също има нещо подобно, както казва колегата и аз съм го забелязал. Нали трябва да дадат шанс и на скапаните реклами да натрупат представителна статистика 😉

s1y: а сега им го обясни на български, че не те разбраха
И ние сме гледали предаването "Мрежата" по Канал 1😀, не си бил сам...

Back
Горе