SearchEngines.bg

Това е примерно съобщение за гост. Регистрирайте безплатен акаунт днес, за да станете потребител на SearchEngines.bg! След като влезете, ще можете да участвате в този сайт, като добавите свои собствени теми и публикации, както и да се свържете с други членове чрез вашата лична входяща кутия! Благодарим ви!

Опримизация на популярна фраза

bluefighter

New member
Здравейте,

тези дни наблюдавах, че някои сайтове имат трафик от популярни ключови думи например "facebook". Ако в гоогле.бг мой сайт излезне на 2-ро-3-то място по тази ключова дума, ще получа доста трафик макар и некачествен. Чудя се има ли смисъл от оптимизация на такава популярна фраза, някой пробвал ли е?

Смятам например за "facebook" да напиша една статия и да я оптимизирам да излезне напред, макар и сайта ми да няма нищо общо с фейсбук, ще напиша в статияа, че вече сайта ни има фейсбук страница и някакви други работи за фейсбук например. Какво мислите по въпроса?

Поздрави,
Емил
 
За: Опримизация на популярна фраза

За: Опримизация на популярна фраза

Какво искаш да го правиш този трафик? Ако искаш да вдигнеш баунс рейт и процесорни минути ще успееш. :) Мисли за таргетиран трафик. Такъв който можеш да монетизираш.
 
Re: Опримизация на популярна фраза

Аз за около седмица-две бях на 3-4 място за Facebook с блога си преди година-две и имах към 4900 уникални трафик на ден. Добре си беше, не знам какво беше станало. Особено като падне facebook трафикът събаряше сървъри.
 
Re: Опримизация на популярна фраза

Винаги съм се чудел кой ще успее да напише правилно думата "оптимизация" от раз :happy:
 
Re: Опримизация на популярна фраза

Еее оггин, празник беше извинен съм ;) ще се радвам да чуя нещо по темата от теб.

w1ck3dgam3 все си мисля, че ще мога да накарам потребителите да се откажат от фейсбук и да ги накарам да се забавляват в моя сайт, поне една част де.

cloxy помниш ли колко беше средното време прекарано в сайта от тази ключова дума.

Казах фейсбук за пример, може ключовите думи да бъдат пак популярни но сходни с тематиката на сайта.
 
За: Опримизация на популярна фраза

За: Опримизация на популярна фраза

Аз имам такъв сайт, 2-ро място по "facebook" носи под 1000 посещения на ден. Може би при Cloxy многото трафик е бил заради проблеми със зареждането на Facebook. Трафикът не е съвсем безполезен (цъка по adsense).
 
Re: Опримизация на популярна фраза

Еее оггин, празник беше извинен съм ;) ще се радвам да чуя нещо по темата от теб.

Шегувам се :) а и таим надежда, че ще съберем всички възможни начини да се сгреши думата и ще оптимизираме форума по тях :)

Иначе Андрей ти отговори много точно. Поне аз бих се притеснил за баунс рейта и времето, което прекарват посетителите на сайта ако хората нямат в какво да се зачетат на страницата.

Btv преди около година правих експеримент с 1x1px iframe в 2 посещавани, релевантни сайта на сайта с който експериментирах. 2 месеца след началото посрещащия сайт имаше достатъчно лош баунс рейт и средното време прекарано на сайта спадна значително, което (вероятно) доведе до начало на бавен спад в позициите.

Глупаво е да се вадят изводи от експеримент с един сайт, но си имам обеца на ухото и избягвам да осигурявам дългосрочен фейк трафик към други проекти.

Горното, разбира се не е свързано с въпроса какво става с резултатите от търсене, но имай едно на ум за всеки случай като решиш да прецакваш тези два показателя. Да не говорим, че има достатъчно потребители с добри сърца и още по-добри намерения, които с радост ще натиснат back бутона и ще подскажат на Google, че не желаят да виждат твоя сайт в SERP
 

Горе