SearchEngines.bg

Това е примерно съобщение за гост. Регистрирайте безплатен акаунт днес, за да станете потребител на SearchEngines.bg! След като влезете, ще можете да участвате в този сайт, като добавите свои собствени теми и публикации, както и да се свържете с други членове чрез вашата лична входяща кутия! Благодарим ви!

Относно за SEF url-тата и SEO - то...

alagus

New member
Преди два месеца SEF-нах един от моите сайтове и резултатът ми се струва доста противоречив. Избрах SEF URL-та да са на кирилица. Ефектът е доста неопределен. Разиграване в SERP по ключовите думи, които гоня, но като краен ефект не виждам нищо положително.

Та питам... Има ли смисъл от SEF-а и до колко?
URL-та на кирилица или на латиница?

Предварително благодаря на всеки, който сподели, как му се е отразил SEF-а
 
Re: Относно за SEF url-тата и SEO - то...

Смисъл има дори и от гледна точка на потребителя, който вижда разбираеми думи в УРЛ-то, но другото важно нещо е да редиректнеш с 301 всички стари към всички нови УРЛ-та. Ако не си го направил сега нали се сещаш колко страници 404 имаш, а това със сигурност ще ти се отрази на позициите в търсачката.
 
Re: Относно за SEF url-тата и SEO - то...

моето лично мнение относно SEF URL-тата е силно ЗА , когато става дума за български сайтове предпочитам транслитерирани URL-и обаче отколкото такива на кирилица.
според мен има ефект макар, че реално за момента българските ми проекти не са потеглили още за да мога да дам реални резултати от тестове тук.
за редиректите просто не трябва да се споменава .. това си е буквално като "Отче наш" когато се правят промени на URL адреси или се трие страница..
 
Re: Относно за SEF url-тата и SEO - то...

транслитерирай си на латиница URL-та и няка да имаш ядове. Хем е по-добро за окото, хем няма да имаш URL от по 42342349872432 символа :)

Преди време попаднах на сайта на един СЕО "специалист", който уверено твърдеше, че SEF-урлтата ъпвали SERP-а с 10%, ако са на кирилица и с 30%, ако са на латиница:eek:, за ключовите думи, които съдържат урл-тата

Все пак заложих на кирилицата.
 

Горе