Относно Google Affiliate

dream

New member
Здравейте!
Може да ви се стори глупав въпроса, но немога да го разбера 😕
И той е: Как се работи с Google Affiliate.
Тоест искам да пробвам с Affiliate че имам няколко домейна който няма какво да ги правя. Намерих една Affiliate програмка която работи и с Google Affiliate, регистрирах се - одобриха ме, намерих програмката към която искам да се закача и сега ми е в -> ADVERTISERS -> PENDING.
От тук натам как се действа.
Като помощ пише че трябва да сложа банери и линкове към тях, но как трябва да стане това, къде трябва да спомена че това е Affiliate, тоест нещо като код, както в ADsense. За да разбера и Гооглето и рекламодателя.
Ще съм благодарен за малко помощ.

Re: Относно Google Affiliate

Афилиейт маркетинга работи по-различно от AdSense и то доста. Можеш да разгледаш някои <статии за афилиейт маркетинга>, които съм написал. Предполагам че ще добиеш някаква представа.
Що се отнася до конкретния въпрос - ще можеш да генерираш линкове и банери с твоя код едва след като си одобрен.

Последно редактирано от модератор:

Първо, рекламодателят трябва да те одобри (след pending).

След това влизаш в меню Advertisers и можеш да избираш няколко варианта... препоръчвам тези два:
1. Download links - сваляш си всички линкове на рекламодателя в екселски файл (те са готови там, само слагаш html-кодовете на избраните реклами на сайта).
2. Build Your Own Link - отваря ти се сайта на рекламодателя, избираш url на страницата или продукта, който искаш да рекламираш, избираш изображение (ако искаш) и системата ти генерира html-код. Този вариант е по-трудоемък, но пък позволява свобода както в асортимента, така и в начина на представяне - различни размери, текстове, липса на подобна реклама на други сайтове и т.н.

Първо, рекламодателят трябва да те одобри (след pending).

След това влизаш в меню Advertisers и можеш да избираш няколко варианта... препоръчвам тези два:
1. Download links - сваляш си всички линкове на рекламодателя в екселски файл (те са готови там, само слагаш html-кодовете на избраните реклами на сайта).
2. Build Your Own Link - отваря ти се сайта на рекламодателя, избираш url на страницата или продукта, който искаш да рекламираш, избираш изображение (ако искаш) и системата ти генерира html-код. Този вариант е по-трудоемък, но пък позволява свобода както в асортимента, така и в начина на представяне - различни размери, текстове, липса на подобна реклама на други сайтове и т.н.

Много благодаря за информацията.
От това имах точно нужда.

Back
Горе