SearchEngines.bg

Това е примерно съобщение за гост. Регистрирайте безплатен акаунт днес, за да станете потребител на SearchEngines.bg! След като влезете, ще можете да участвате в този сайт, като добавите свои собствени теми и публикации, както и да се свържете с други членове чрез вашата лична входяща кутия! Благодарим ви!

Отпада член 8 от Закона за счетоводството

Re: Отпада член 8 от Закона за счетоводството

МОжеш да спечелиш спор за дължима сума даже въобще да не си издал фактура. Примери в съдебната практика - колкто искаш. Съдът не изисква точно фактура, а доказателство, че стоката примерно е предадена на купувача.
За съда е достатъчно да представиш някакъв документ от който да е видно, че си доставил някаква стока на купувача - например стокова разписка, товарителница, приемо предавателен протокол или просто написан и подписан текст на един бял лист - получих стоката. В тежест на купувача е да предостави доказателства за плащането - ако не може - плаща.
Така, че е добре, особено при отложени плащания да се сдобиете с документи доказващи доставката. А дали това ще е точно фактурата - не е важно.
С тези промени само се омаловажава смисъла на документа "фактура".
 

Горе