SearchEngines.bg

Това е примерно съобщение за гост. Регистрирайте безплатен акаунт днес, за да станете потребител на SearchEngines.bg! След като влезете, ще можете да участвате в този сайт, като добавите свои собствени теми и публикации, както и да се свържете с други членове чрез вашата лична входяща кутия! Благодарим ви!

Оценка на уеб сайт

курсове

New member
Преди всички да започнат да ми обясняват, че нещо струва толкова, колкото друг би платил за него искам да попитам:
Има ли статистически точен метод за оценка на цената на уеб сайт и какви са критериите за това колко струва даден продукт.
Кои са факторите при ценообразуването, какво влияе на цената и до каква степен приходите от adsense и adwords и реклама са ключови.
Може ли да се вярва на сайтове за оценка като urlappraisal.net , checkwebsiteprice.com или sitevaluecalculator.com разликата в оценката е 500%.

Винаги има и вариант да започнеш с темплейт и оптимизация.
 
Re: Оценка на уеб сайт

наистина е много относително

но поне - колко ти струва хоста и домейна, плюс колко ти носи от реклама на месец (или колко би ти донесъл - като потенциал за развитие)

слагаш някой лев отгоре за непредвидени разходи и проблеми (обикновено 10 %) и оферираш тази цена
 
За: Оценка на уеб сайт

За: Оценка на уеб сайт

Искам да поясна, че наш клиент планира след 12 месеца да започне бизнес. Кое е по изгодно да закупим сайт от топ 15 с история, и смислено съдържание и да бъде развит до максимума на възможностите ни или да започнем от начало.
Не бих искал да разкривам точната сфера на сайта но ще кажа, че цената на разработения сайт е 4000 темата е подобна на оптимизация за счетоводна къща или счетоводни услуги.
Та въпроса е как да преценя тези 4к дали са много или е добра инвестиция за начало.
 
Последно редактирано:
За: Оценка на уеб сайт

За: Оценка на уеб сайт

приходи от adwords?

Обикновено цената на сайт се смята по формулата (приходите на месец - разходите на месец) х 12, но това е само ориентировъчно. За малки сайтове, с малки приходи може да се вземат и х15-20, за големи приходи става по-трудно да се мине по тази формула, а там за формиране на цената влияе и аудиторията, комюнити, авторитет на сайта, бранд, бизнес модел и други.

На подобни туловете изобщо не може да се вярва за никакво ценообразуване.
 
За: Оценка на уеб сайт

За: Оценка на уеб сайт

Ако избуташ счетоводна къща на топ място в резултатите на Търсещи машини инвестицията за такъв сайт би се възвърнала за не повече от 10 месеца.
Оценката е: за колко време работещ сайт с услуга би изплатил инвестицията. Клиента не си купува просто сайт а развит бизнес.
Цената в случая е субективна, зависи от клиента с какви средства разполага и много ли са тези пари за него.
Така се връщаме на извода колкото плати някои.
 
За: Оценка на уеб сайт

За: Оценка на уеб сайт

Възможно ли е някой експерт да погледне сайта и да даде обосновано мнение да го закупим или да развиваме нов за съответната сума.
 

Горе