Още един сайт в топ 10 или редирект 301?

Frik

New member
Здравейте!

В една от нишите имам сайт в топ 10, който динамично се движи между 1-5 позиция. На скоро закупих още един домейн, който ще се превърне в основен. Въпроса ми е, кое би било по-добре? Да се пробвам чрез нов линк билдинг да го вкарам и него в топ 10 или да редиректна вече качания в топ 10 към новия?

Целта ми е постоянна 1-ва позиция! 🙂

Re: Още един сайт в топ 10 или редирект 301?

Да де, на пръв поглед въпроса глупав а отговора логичен! Всеки би предпочел да има повече от един резултат в топ 10, но ако вложиш ресурса за избутване на втория сайт до топ 10 в опримизация на първия сайт, не би ли било по-добре, тък като е твърде вероятно тогава да се заковеш на първа позиция?

Дилемата е 2 сайта в топ 10 (които може да са 9-ти и 10-ти резултат) или само един, но всичко да блъскам към него и да се пробвам да го закова на първа позиция...

по една и съща ключова дума ли се играе ? Може би редирект 301 само на някоя страница от другия сайт да прехвърля тежест върху новия домейн

Да но това са няколко страници на един сайт (на което съм адския фен), но дали да се пробвам на два домейна в топ-а, като поствам линкове от стария към новия или д редиректвам и направо да бутам само едини...

Не съм сео специалист и не знам ако се пробвам да вкарам два сайта да не ги оакам и двата...

За: Още един сайт в топ 10 или редирект 301?

За: Още един сайт в топ 10 или редирект 301?

На последното сео състезание бях единствения участник класирал 2 сайта в топ 10. За съжаление не спечелих, защото не бях първи. Казвам го само за пример. В някои ниши първия сайт обира почти целия трафик. В други хората разглеждат поне първите 5-10 резултата, особено ако се сравняват цени. Прецени си сам според нишата.

Re: За: Още един сайт в топ 10 или редирект 301?

Re: За: Още един сайт в топ 10 или редирект 301?

На последното сео състезание бях единствения участник класирал 2 сайта в топ 10. За съжаление не спечелих, защото не бях първи. Казвам го само за пример. В някои ниши първия сайт обира почти целия трафик. В други хората разглеждат поне първите 5-10 резултата, особено ако се сравняват цени. Прецени си сам според нишата.

Да, w1ck3dgam3. Знам за случая със сътезанието и съм чел всичките ти статии около случилото се и редиректа, който направи. Жълавям, че не постигна желания резултат!

В случая става дума за фирмен сайт, който предлага услуги и действително клиентите винаги гледат поне няколко сайта (за да може както каза ти да сравнят цените), но в нишата на пътво място се е зазидала страница с каталог на фирмите предлагащи същите услуги и общо взето и в двата случая трафика е насочен в голямата си част към нея... 🙁

Back
Горе