SearchEngines.bg

Това е примерно съобщение за гост. Регистрирайте безплатен акаунт днес, за да станете потребител на SearchEngines.bg! След като влезете, ще можете да участвате в този сайт, като добавите свои собствени теми и публикации, както и да се свържете с други членове чрез вашата лична входяща кутия! Благодарим ви!

Паднал ПР от 5 на 4

konstantin

New member
Момчета, понеже разбирате от тези работи
Може ли някой да каже дали причината за спад на ПР от 5 на 4 може да е участието на сайта в този сайт http://www.linkmetro.com/
Защото засега не намирам друго обяснение, все пак беше 5 доста дълго време.
Благодаря предварително.
 
Re: Паднал ПР от 5 на 4

Ако става дума за penalty за links exchange, съм забелязал под санкции попада единствено "links"-страницата (предполагам имаш такава), ако надхвърлиш някакъв определен брой изходящи линкове (говори се за не повече от 10 на страница). При мен такива страници направо ги изхвърля от индекса, обаче не вярвам да ти санкционира главната страница (освен ако не бухаш на нея обменени линкове, там какви изходящи линкове имаш?) по тази причина.
По-скоро си загубил обратни връзки или страниците, на които те се намират, от своя страна са загубили PR.
Все пак провери си "links"-страницата дали се индексира. Ако я няма в индекса, значи е безполезна за всички онези, на които си им дал реципрочен линк. Логично е ако се замислиш, че от "другата" страна ситуацията е аналогична: много вероятно е "links"-страниците на част от хората, с които обменяш, също да са изхвърлени от индекса (провери 5-6 такива, които са ти известни). Това може да бъде обяснение за спада на PR.
 
Re: Паднал ПР от 5 на 4

Доколкото виждам си ексчейнд сайт, който хич не допада на Г. а да не говорим и че имаш и много линкове. To май на 3 е паднал и е леко ритнат от индекса.
 
Re: Паднал ПР от 5 на 4

Благодаря
Ситуацията е:
Домейна е стар и е регистриран за 3 години напред.
Страницата с линковете е с намален пр от 4 na n/a, т.е. тя е санкционирана.
Явно там са се натрупали много линкове
Сайта e na уеб дизайн фирма, никъде другаде няма платени линкове.
Не не ми е ясно ако махна страницата с линковете от къде ще дойде линк билдинга. Може би не да се махне, а да се направи странирана по 10-20 линка на страница. И да се обръща по-голямо внимание на онзи сайт, да се проверява за валидност на линковете и да се добавят нови.

Сега се сещам и друго. Имам и един домейн, който използва дублирано съдържание на основния и неговия пр се е вдигнал от 3 на 4. Но доколкото зная няма наказание за дублирано съдържание

...а един от туловете ми даваше бъдещ ранк 6....
 
Последно редактирано:

Горе