Панда или не точно...

eyankulov

New member
Здравейте,

от скоро оптимизирам един сайт за топлоизолации и го линквам по възможно най-натуралния начин, за които се сещам, а именно линк с анкор домейна и без ключови думи и то от статии. Вкарал съм и няколко линка от типа "фирма за топлоизолация в софия" и "вижте повече информация <линк>Тук</линк>". Също така подкарах и блог на самия домейн, който още не съм линквал, но е с качествено и уникално съдържание.

Линковия профил на сайта не е богат, да кажем че има 20на линка по гореописания начин.

А ето го и проблема: На думата топлоизолация не излиза никъде и с нито една вътрешна страница (до 80стр), а на думи от типа Топлоизолация от X лв излиза на първо/второ място.

Според вас това на какво може да се дължи? Панда или си въобразявам?

За: Панда или не точно...

1. възрастта на домейна?
2. кога си го почнал, откога са слагани линкове, всички ли са индексирани?
3. гореописаните 20 линка всичките от теб ли са или има и отпреди.
4. на какви позиции е бил сайта и с какъв трафик "преди теб"?

в случая говорим само за външни фактори, но все пак да попитам - с onpage-а всичко ли е наред?

Re: За: Панда или не точно...

1. 3 месеца
2. Започнах преди 3 месеца, но известно време просто го наблюдавах и донамествах някакви неща по съдържанието и реално започнах преди месец и нещо, всички са индексирани (за статиите специално)
3. Само аз съм правил линк билдинг
4. Сайтът не е заемал никакви позиции, защото е чисто нов

TLD - .bg;
url - не е ключова дума;
CMS - Wordpress;
Индексирани страници - всички;
оправени www vs non-www;
SEO plugin - All in One SEO.
Съдържанието го пренаписахме, за да е уникално (старото съдържание (дублирано), с което беше пуснат сайта не беше индексирано заради meta noindex)

Тече и adwords кампания.

разглеждам проблема като вътрешен.
google с wp има навик да предава тежестта на други страници (и напълно резонно), които или са слаби или са абсолютно не това, което се иска, само и единствено заради отворени индексации на категории, страници, грешни Url-и и прочие.

Re: Панда или не точно...

Сложи си заглавието на сайта в H1, гледам че не е. Сложи и малко повече текст на началната страница. Не прекалявай още с връзките и после нещата ще си дойдат на мястото. Все пак трябва и малко техническо време 🙂

...и го линквам по възможно най-натуралния начин, за които се сещам, а именно линк с анкор домейна и без ключови думи и то от статии. Вкарал съм и няколко линка от типа "фирма за топлоизолация в софия" и "вижте повече информация <линк>Тук</линк>".

Колкото и да се пазим от пингвините, все пак 20% от линковете трябва да съдържат ключовата дума, дори 1-2 точни анкора мисля че няма да навредят. Иначе няма как да излезеш точно за тази ключова дума. Това е поне по мои наблюдения.

Колкото и да се пазим от пингвините, все пак 20% от линковете трябва да съдържат ключовата дума, дори 1-2 точни анкора мисля че няма да навредят. Иначе няма как да излезеш точно за тази ключова дума. Това е поне по мои наблюдения.

Да излеза като цяло (във времето) или да се появя в индекса (до 80стр) с досегашните линкове?

Не ти знам кой ти е сайта, но
На думата топлоизолация не излиза никъде...
е много лошо това. Некачествена работа според мен, или панда или пингвин или като нов сайта няма никаква тежест - конкретно ще мога да знам като видя сайта и линковете.
Вкарал съм и няколко линка от типа ... и "вижте повече информация <линк>Тук</линк>".

Това не се препоръчва, лоша практика е и е показателно за seo оптимизиране.

Линковия профил на сайта не е богат, да кажем че има 20на линка по гореописания начин.

20 линка ти са напълно достатъчни да се появиш не само в топ-10 в почти всяка ниша, но и да се качиш на по-горни позиции, но също така 20 линка са напълно достатъчни Гугъл да ти затрие сайта поради некомпетентност!

Не количеството е важно, а качеството!

Back
Горе