SearchEngines.bg

Това е примерно съобщение за гост. Регистрирайте безплатен акаунт днес, за да станете потребител на SearchEngines.bg! След като влезете, ще можете да участвате в този сайт, като добавите свои собствени теми и публикации, както и да се свържете с други членове чрез вашата лична входяща кутия! Благодарим ви!

Панда или пингвин?

stifler

New member
Като най-добър форум за СЕО оптимизация в България, мисля че тук е мястото да питам. А и темата предполагам, ще бъде полезна в бъдеще.
Имам сайт онлайн магазин, всичко си вървеше добре, до месец юли към края и началото на август. Спад в посещенията и в без това слабия отпускарски сезон. Основната ми ключова дума в супер конкурентна ниша от 5-6-то място, направо изчезна към 150-160. Въпреки това вътрешна страница и до сега си държи 10-то място. Като цяло индекса го отнесе, а аз нямах много време, за да поправя нещата. Сега обаче имам и се захванах, но имам следния проблем, не знам това панда или пингвин е...

Промених текстовете по сайта, имам групи в G+, фб. и т.н. добавих не малко статии по директории, всяка статия отделно в по 10 социалки, преди дни пуснах и отделен блог, да препраща към сайта, в който пък има към 18 уникални статии.,разредявах анкхори,защото според мен това е голям проблем, почнах да наблягам на бранда...общо взето правих всичко, което е описано за измъкване от пингвин. И това до днешния светъл ден, в който ме информираха, че това е панда. Вече съм в тотален шах-мат и не знам какво да правя. Мога да предоставя всякакви статистики линкове и т.н. само да разбера с какво си имам работа и как да процедирам...

Моля ви за помощ, вие сте ми последната надежда!
Ако трябва ще платя за тази информация или по някакъв начин ще върна услугата!
 
За: Панда или пингвин?

За: Панда или пингвин?

Залагам на Пингвин.
 
Re: Панда или пингвин?

И аз така мислех, но днес двама човека ми казаха, че е панда, заради датите на ъпдейта. Единият ми предлага помощ срещу заплащане, бих приел, но искам да съм сигурен, че е панда, а не пингвин например, защото с пингвина мисля, че ще успея да се справя.
Ето малко снимки:
http://i50.tinypic.com/1z53jaw.jpg
http://i49.tinypic.com/nfntpt.jpg
http://i48.tinypic.com/2m3lgt2.jpg
Мога да предоставя пълна информация на някой, който може и има желание да помогне. Ако трябва и в темата може :)
 
За: Панда или пингвин?

За: Панда или пингвин?

А защо не и двете ? Аз имах един сайт, който изчезна на 150-та позиция после изчезна на 350-та е тов беше панда + пигвин, имах 90% анкъри и малко кофти контент. ПО лесно ще се справиш с панда. прочети статията дето ти метнах в G+ виж там какво казва Огнян :) така като гледам с толкова мн sitewide линкове може и пингвин да е. Много е с***** пробва ли да пренапишеш всички текстове, тайтъли дескрипшъни, да забраниш таговете за индексация да наслагаш повече алт тагове на продуктите и тайтъли, да понапишеш нов контент малко? ако си направил всички тези неща и нямаш дори леко помръдване, независимо в положителна или отрицателна посока значи е пингвин :) или е И пингвин :)
 
За: Re: Панда или пингвин?

За: Re: Панда или пингвин?

И аз така мислех, но днес двама човека ми казаха, че е панда, заради датите на ъпдейта.
Като ти гледам скрийншотовете си е чист пингвин. При него така постепенно пада трафика.

защото с пингвина мисля, че ще успея да се справя.
И как по-точно ще се справиш че ми е интересно? Постни го тук, може да е полезно за някого, а може и ние да понaучим нещичко ;)
 
За: Панда или пингвин?

За: Панда или пингвин?

Проблем се определя по симптоматиката, а не по датата на възникване. Каква е гаранцията, че точно на тази дата пингвина не е стигнал до твоя сайт? Такива специалисти дето баят по телефона и налучват по дати, без да са погледнали поне сайта с лопата да ги ринеш. Симптомите, които описваш и линковете към homa page-а ти говорят в ползва на Пингвин.
 

Горе