SearchEngines.bg

Това е примерно съобщение за гост. Регистрирайте безплатен акаунт днес, за да станете потребител на SearchEngines.bg! След като влезете, ще можете да участвате в този сайт, като добавите свои собствени теми и публикации, както и да се свържете с други членове чрез вашата лична входяща кутия! Благодарим ви!

Повишаване на продажбите с Leads.bg

През последната година използвам активно нов метод за таргетиране на послания към клиенти в различни сайтове и ниши - от недвижими имоти, почивки и мебели до детективски услуги. Няколко колеги проявиха интерес към метода и набързо го превърнах в достъпно решение (е, в бета) за всички.

Проследявам всеки един анонимен посетител - от къде влиза и какво разглежда, като целта е да го превърна в познат потребител чрез стандартни форми за събиране на контакти (досадните, но супер работещи предефинирани popups, exit intent или "hellobars", както и чрез идентифициране с javascript, примерно при попълване на стандартна форма за контакт).

След като имам неговите данни и история на проявен интерес към конкретни продукти или услуги мога да му изпратя таргетирано email послание по шаблон или индивидуално съобщение. Всичко се изпраща през мейл сървър на конкретният проект, няма шанс клиента да разбере, че съобщението не е лично изпратено до него от друг човек.

От наблюдение върху 30тина проекта най-добре работи автоматизирано съобщение (auto responder) 30 минути след абонирането на даден потребител с два реда текст от типа: "здрасти, аз съм Гергана от магазин светещи-лампи.ком. Видях, че проявяваш интерес към нашите продукти. Ако ми изпратиш повече информация какво точно търсиш бих могла да изпратя подходящи оферти".

При subject на съобщението "Въпрос", женско име и подобен приятелски текст отговарят огромен процент от получилите го - изпращат напълно доброволно информация за точното търсене и най-вече бюджет. Как ще обработите получената информация и контакти е въпрос на бизнес модел.

Ето как използват услугата няколко бранша:

Турагенция: ежедневно проверяват новите събрани контакти, определят към коя дестинация са проявили най-голям интерес и с 1 клик изпращат email по шаблон с повече информация и топ предложения към дестинацията.

Магазин за мебели: автоматизиран email (подобен на този от примера), над 20% отговарят с повече информация относно това, което търсят и конкретният бюджет.

Недвижими имоти: изпращат автоматизиран email с искане за повече информация относно търсенето, а след като я получат преглеждат дали отговаря на истинското поведение в сайта (да речем клиента е обявил, че разполага с бюджет от 80 000 евро, но реално е гледал оферти между 50 и 60 000 евро), и изпращат реални оферти спрямо поведението му. По този начин пестят време и отсяват голяма част от лъжекупувачите-"туристи".

Адвокат: при получено запитване през уеб сайт първо разглежда към какви услуги е проявил интерес потенциалният клиент и решава дали да отговори той или да препрати контакта към негови колеги.

Услугата е в бета и е напълно безплатна, може да се регистрирате тук https://leads.bg/invite/
Инсталацията и настройката отнемат не повече от 30 секунди.

Моля за обратна връзка - какво ви харесва или какво не ви харесва, къде срещате проблеми с използване на услугата, какви функции ви липсват.

Ето няколко реални скрийншота:

1.jpg


4.jpg
 

Горе