Поддомейни или нови домейни за сателити

pamir

New member
Здравейте, за сателитки спроред вас по-добре ли е да се изграждат като поддомейни на съществуващи авторитетни домейни, или на нови домейни?

При първия вариант проблема е, че на основните домейни имам сайтове, които са тематично несвързани със сателитките, които искам да изградя на поддомейните.

За: Поддомейни или нови домейни за сателити

Сайта ви предлага сео услуги, чудно защо задавате тези въпроси, нали сте спецове 😀 И оформлението на сайта ви копира много силно оформлението на блога на В.Тошков - единия от двамата собственици тук. ... да не казвам че за 5те мин разглеждане на сайта ви намерихх маса откраднати снимки 🙁

Ако не съм прав и такива неща се толерират тук ще помоля модове/админи да ме поправят.

Re: За: Поддомейни или нови домейни за сателити

Re: За: Поддомейни или нови домейни за сателити

И оформлението на сайта ви копира много силно оформлението на блога на В.Тошков - единия от двамата собственици тук.

Просто използваме една и съща WP тема, която навремето беше много популярна. Не е копирано нищо от мен.

Здравей pepi7543, съжалявам че на нашия блог си видял само някакви несъществуващи кражби или нещо подобно. Мисля, че ако се беше зачел в статиите все щеше да намериш нещо полезно за себе си.

Статиите, които пишем на блога, са в резултат на нашия личен опит, плюс проучване на множество различни източници, ако ги цитираме - слагаме линк към първоизточника.

Съжалявам че се отклонявам от темата в такива разяснения.

Все пак, изтрих блога от подписа си, защото виждам че много те дразни.

Мен нищо не ме дразни, кой съм аз в тоя сайт та да се съобразяваш с мен, хехехе.

Обичам да си казвам нещата в очите, та направо на въпроса: видях крадени снимки от други сайтове в твоя сайт, включително от сайтове на мои клиенти. Няма да кажа кои са сайтовете, защото не искам изобщо да се знае кой съм в този форум, но имай предвид че съм ги предупредил и те знаят как да те наклепат пред гоогле.

Парви каквото знаеш, аз каквото можах - направих. Казах го в очите и на теб и на тях. А текстовете ти изобщо не съм гледал, откъде толкова време да та да седна да чета 🙂

До колкото знам това, че основния домейн на дадения поддомейн не е тематично свързан, не е проблем, стига самия поддомейн да е тематично свързан. Тоест поддомейна се смята за отделен сайт.

видях крадени снимки от други сайтове в твоя сайт, включително от сайтове на мои клиенти.

Това не е вярно, нямам време да се занимавам с твоите глупости - стига си разводнявал темата!!!

До колкото знам това, че основния домейн на дадения поддомейн не е тематично свързан, не е проблем, стига самия поддомейн да е тематично свързан. Тоест поддомейна се смята за отделен сайт.

Аха съгласен съм, но се замислям върху това, че всички са на един IP адрес и собственик, та ако трябва да се линкват помежду си... не знам в дългосрочен план дали не е по-добре да се купуват нови домейни и да се хостват на различни IP адреси.

Re: Поддомейни или нови домейни за сателити

То по тая логика ако трябва да са на ралични IP-та то трябва да са и в различни C мрежи.
Какъв е проблема поддомейните да имат различни IP-та ?

За: Re: Поддомейни или нови домейни за сателити

За: Re: Поддомейни или нови домейни за сателити

То по тая логика ако трябва да са на ралични IP-та то трябва да са и в различни C мрежи.
Какъв е проблема поддомейните да имат различни IP-та ?

Доколкото знам е възможно да са на различни IP-та, но - ако разсъждаваме така:

Оптимизираме един основен сайт.

Първи вариант - Правим два сателита на два поддомейна на един домейн (може и да са на различни IP-та) - не е добре, имат един собственик, тежестта на линковете намалява

Втори вариант - Правим два сателита като поддомейни на два различни домейна с един собственик - пак не е добре по същата причина

Трети вариант - Правим два сателита на два поддомейна на два различни домейна, с различни клас С IP адреси, на различни собственици - на пръв поглед е добре, стига чичо гугъл да не разбере по някакъв начин, че има връзка между двата домейна, и пак да омаловажи единия

Четвърти вариант - използваме два нови домейна на различни собственици и с различни клас С IP адреси - най-чист вариант, но може би малко по-бавен, докато домейните наберат малко сила.

Пети вариант - един поддомейн на съществуваш домейн и един нов домейн на друг собственик на друго IP - също би трябвало да е добре

Т.е. по пътя на логиката вариант 3, 4 и 5 би следвало да са ОК, без да съм сигурен кое е най-добре.

Back
Горе