Поддомейн или поддиректория?

Lilacor

SEO addict
Здравейте,

Въпросът ми касае основно онлайн магазините. Ще се радвам да споделите своя опит относно връзването на блог към онлайн магазин. Как според вас е по-добре да бъде "закачен" към магазина той по отношение на SEO:

blog.website.com

или

website.com/blog

Ако не се лъжа на SEO конференцията през април бях дочул неща в полза на поддиректориите, но не съм убеден. Има ли значение изобщо или всичко както винаги е въпрос на уникално съдържание и качествени линкове? Нямам лични наблюдения, а ми предстои да се занимавам с подобно нещо. Благодаря на всички отзовали се!

Re: Поддомейн или поддиректория?

Аз лично бих предпочел директорията. Днес разкарах и последния си поддомейн. Нещо не съм им фен.

Edit: Направих и видео по темата: http://www.cloxy.com/blog/subdomains/

Последно редактирано:

Аз лично бих предпочел директорията. Днес разкарах и последния си поддомейн. Нещо не съм им фен.

Мерси, а няколко думи в подкрепа на директорията? Какво не ти харесва в поддомейна?

А разлики в индексирането забелязвали ли сте?

Lilacor, нали предлагаш СЕО 😎
Cloxy искаше да ти каже че ако ще вдигаш главния сайт трябва да направиш магазина в поддиректория, а ако искаш да се води от търсачките за нов сайт - субдомейн. Няма разлика в индексирането - естествено това зависи само от типа и качеството на изработка на сайта ти. Ето пример за Осветителни тела който ще те наведе на няколко идеи. Вдигна основния от 8-мо на 4-5-о засега.

P.S. Много по-важно е съдържанието на новия сайт и качеството на изработката му отколкото линковете дето ще пускаш от него. Линк с определен анчор към сайт могат да пускат и децата вече - в училище ги учат 🙂.

Последно редактирано:

Back
Горе