SearchEngines.bg

Това е примерно съобщение за гост. Регистрирайте безплатен акаунт днес, за да станете потребител на SearchEngines.bg! След като влезете, ще можете да участвате в този сайт, като добавите свои собствени теми и публикации, както и да се свържете с други членове чрез вашата лична входяща кутия! Благодарим ви!

Подредба на ключови думи

kirilbug

New member
Здравейте,
някой знае ли дали има значение избора на ключови думи и фрази? Обяснявам въпроса си:
ако поставя като ключови думи "червен", "домашен" и "сок" трябва ли да поставя и фразата "червен домашен сок" или само думите са достатъчни?
Какви ще са резултатите ако се търси "червен сок" например?

Мерси
 
Re: Подредба на ключови думи

Зависи от съдържанието на страницата. Ключовите ти думи е добре да са базирани на него. Тоест ако искаш да използваш дадена фраза е добра да я има в текста. Оптимизирай за това, което се търси.
 
Re: Подредба на ключови думи

1. Най-важното - стреми се към максимална релевантност на ключовите ти думи спрямо тематиката на съдържанието ти;
2. Стартирай винаги с т.нар. long tail keywords LTKW (дълго опашати ключови думи), с тях по-лесно ще излезеш на по-предни позиции в SERP, като едновременно с това ще си влагал усилия и в по-късите такива, тъй като те съставят по-дългите (в твоя случай "червен домашен сок" играе ролята на LTKW);
3. С течение на времето и развиването на сайта ти и обогатяването на неговото съдържание на избраната тематика ще забелязваш изкачване и по някои от по-конкурентните кл. думи (все по-къси, докато излезеш в ТОП 10 по някоя единична кл. дума, което е истината), т.е. наблягайки на съдържание за "червен домашен сок" с времето ще се издигаш в SERP и за "червен сок" и "домашен сок" и т.н.

Успех, дано съм ти бил полезен :)
 
Re: Подредба на ключови думи

Мерси, за отговорите.
Lilacor, ще се възползвам от съвета ти!
 

Горе