SearchEngines.bg

Това е примерно съобщение за гост. Регистрирайте безплатен акаунт днес, за да станете потребител на SearchEngines.bg! След като влезете, ще можете да участвате в този сайт, като добавите свои собствени теми и публикации, както и да се свържете с други членове чрез вашата лична входяща кутия! Благодарим ви!

Помащ за Piwik

diabolic.bg

The Old Wastelander
Преди три дни инсталирах последния Piwik в.1.12, най-вече с цел да го тествам, но ми хареса и може би ще го запазя. Имам си и друг личен брояч - CrawlTrack, чийто официален бг превод е мой и от който съм общо взето доволен, но трупа доста голяма база данни. В сравнение с него, базата на Piwik е смешна като обем, защото той автоматично я компресира. От друга страна, ако сравнявам данните от двата, ще получавам повече и по-точна информация.

Но да се върнем на проблемите с Piwik. Свалих и инсталирах базите данни за ІР адреси на MaxMind, както предлага самият брояч. Всички адреси се отчитат правилно, но се отчитат само като директни посещения.
Не получавам никакви данни за референтни сайтове - търсачки, социални мрежи или други сайтове, от които е дошъл посетителят.
Най-смешното е, че на някои адреси в лога на посетителите изписва Гугъл като интернет доставчик.

Например днес, като проследих посетителите, огромната част от тях са от Г+ и ФБ, където сутринта пуснах публикации, но Piwik не отчита нищо подобно. Данните получавам от другия брояч или от Тиксото, което също ползвам.

Нямам също данни за ключовите думи, които са търсени.
В лога на посетителите понякога ми изписва Страница URL недефинирани вместо адреса от сайта, който е посетен.

Мога ли нещо да направя чрез допълнителни настройки или както се казваше в един стар виц "моля не стреляйте по пианиста - той толкова си може"?

Благодаря за всеки съвет!
 
За: Помащ за Piwik

За: Помащ за Piwik

Никой ли не ползва това чудо, за да даде съвет? Май и аз ще го разкарвам тогава - никой не рекламира Мерцедес, ама всички го знаят, а това щом не се ползва, явно не струва.
 
За: Помащ за Piwik

За: Помащ за Piwik

Благодаря, cloxy! Напълно възможно е, но не ми казва кой му пречи. Възможно е да не му допада версията на РНР, която ми е вече старичка, но засега няма да я сменям. Самият брояч предупреждава, че скоро ще ограничат минималното изискване за РНР на в.5.3, но от друга страна, приятел, който е РНР програмист ме посъветва да не си усложнявам живота с новите версии, защото имат доста проблеми. По тази причина се отказах от ъпдейт на версията.

Така или иначе, като се сетих на колко хиляди страници ще трябва да сложа кода му и в контекста на това, че не ме задоволява как работи, вече го махнах. След време ще подменя версията на целия сървър и тогава вероятно ще го тествам отново.
 

Горе