SearchEngines.bg

Това е примерно съобщение за гост. Регистрирайте безплатен акаунт днес, за да станете потребител на SearchEngines.bg! След като влезете, ще можете да участвате в този сайт, като добавите свои собствени теми и публикации, както и да се свържете с други членове чрез вашата лична входяща кутия! Благодарим ви!

Помогнете с идеи за нещо като прес рилийзи

scoobydoo

Know you can!
Здравейте :).

Имам някаква мъглява идея за един мой сайт. Той е в точно определена тематика и има новини и статии в него по тази тематика.

Идеята ми е да направя такава възможност фирмите от тази ниша, да могат да публикуват в отделна категория някакви публикации, в които да съобщават разни работи примерно свързани с тяхната дейност или пък за нишата като цяло.

Примерно, вече предлагаме този продукт, който току що беше внесен в България, или пък цените на еди си кое паднаха, при нас струва еди си колко и други неща, които могат да са полезни на посетителите на сайта ми.

Фирмите така ще се саморекламират в сайта ми, а може да има и възможност да си слагат примерно ограничен брой линкове (или линк) във всяка публикация. Това са техните ползи. Моята полза е че вземам още тематично и уникално съдържание. Ползата за посетителите е че имат повече полезна информация на разположение.

То малко заприлича на директория за статии с дадена тематика, но не точно. Може би му се вика на това прес рилийзи, не съм сигурен ...

Ще съм ви благодарен ако дадете някакви идеи относно това каква ми е точно идеята и дали има полза от нея и ако не как да я променим че да има (ако може да стане) :).

Какви са вашите размисли по въпроса?

Благодаря.
 
Re: Помогнете с идеи за нещо като прес рилийзи

Точно същото обмислям и аз. :D
Идеята е да си пишат сами материалите ( не да ги копират) и да си представят дейността или текущите промоции. За целта има готова секция в индекса, където ще стоят докато ги измести следващия материал. Ще се изисква уникално съдържание, 1-2 линка в материала и всичко това срещу линк на тяхната страница. Мисля, че ще сме си полезни взаимно.
 
Re: Помогнете с идеи за нещо като прес рилийзи

Нещо такова каквото обясни Syncro. Мислех и за това дали да искам линк от тяхния сайт, но не знам тогава дали ще се съгласят. Някои фирми имат доста авторитетни сайтове, а моя е pr4 и с няколко стотин посещения. За това мислех да се задоволя само с ползата от уникалното съдържание. Чудя се и дали аз да им давам да си слагат линкове. Също като гледам със сигурност щя трябва аз да ги одобрявам тия неща и също да има някакви изисквания от към дължина.
 
Последно редактирано:
Re: Помогнете с идеи за нещо като прес рилийзи

Това което им даваш ( и аз евентуално ) е една много добре разработена сателитка. От една страна те работят за теб и за себе си ( според мен е задължително да им дадеш линк) чрез тези материали, а от друга страна ти работиш за тях като развиваш сайта си и то в нишата в която са и те
Друг е въпроса какво ще ги накара да пишат уникално съдържание за твоя сайт, а не за техния или тяхна сателитка.
 
Re: Помогнете с идеи за нещо като прес рилийзи

Скуби брат, никой от ПР-ите няма да ти праща уникално съдържание
бъди сигурен. Това с уникалното е само при нас У-мастърите. Аз също си мислех за нещо такова но за прес съобщения няма да го направя нито път за БГ. Направи го ок, но не очаквай да слагат уникално. Има нещо друго, че принципно те имат по големи бюджети и може да измислиш някаква премуим алабала с смс-и
 
Re: Помогнете с идеи за нещо като прес рилийзи

@Syncro
Това, което би трябвало според мен да ги накара да пишат уникално съдържание е достъпа до моята аудитория, която е изградена само от потенциални техни клиенти, а и линка който евентуално бих им дал. Но то това ясно де. Но се чудя нормално ли е да искам те да поставят линк към мен. И ако стане, то няма ли да се възприеме като реципрочен от гугъл.

@sdd
Еми то ако не е уникално и ако не поставят линк към мен, то каква ми е ползата от цялото упражнение :). Само дето би имало евентуално полза за потребителите ако информацията е полезна...
 
Re: Помогнете с идеи за нещо като прес рилийзи

Ами аз затова ти казвам , че няма и смисъл, ако разчиташ на уникално. В повечето случаи с тази задача ще са натоварени някакви какички завършили маркетинг дето условието за уникалност ще ги озадачи. Ако бях на тебе нямаше да се занимавам, или щях да им сложа директория някаква да си слагат сайтовете. На уникално не се надявай ако нямаш директория за статии, а ти имаш вече така че...
 
Re: Помогнете с идеи за нещо като прес рилийзи

Хм. Да дадат на SEO-тата тогава тази работа :D. Аз ако ще взема линк от сайт с PR4, който не е директория, бих пратил уникални статии. А тук става дума дори само за текст, в който се хвалят и саморекламират... Това е 100 пъти по-лесно :). Поне аз така размишлявам де. Иначе щом казвате, вярвам ви :).

Какво предлагате тогава че може да излезе от цялата идея? Как да я преобразуваме? Или изобщо няма смисъл?
Може би публикациите да са с мета ноиндекс и да няма изискване за уникалност. Но тогава нито линковете които им предлагам имат смисъл, нито аз пък печеля посещения през гугъл...
 
Последно редактирано:
Re: Помогнете с идеи за нещо като прес рилийзи

Те от линкове не разбират. Това с прес съобщенията си е олд скуул маркетинг и няма нищо общо с оптимизацията . Целта им е просто да достигнат до масите читатели и нищо повече, Не ги вълнуват линкове в текста толкова много. Освен това ако се окаже че е толкова нишово и има 25 търсения на ден за тая дума, познай дали има смисъл от цялата работа. Само за пример ще ти кажа че аз самия не съм направил сайт на офлайн магазин ( а имам участие там ) само защото за това има 30 търсения на ден.
 
Последно редактирано:
Re: Помогнете с идеи за нещо като прес рилийзи

@sdd
Пратих ти :)

@mlazarov
Но тук ще е за точна тематика :). Но то като се замисля наистина няма да искат уникално да пишат специално за мен. А то така съвсем не ми харесва... Така че май ще излезе че си прав.
 
Re: Помогнете с идеи за нещо като прес рилийзи

Като цяло смятам, че няма смисъл - още повече в БГ вече има повече от достатъчно сайтове за разпространение на ПР статии.

Медиите обикновено май искат да се плаща за ПР рекламни съобщения
 
Re: Помогнете с идеи за нещо като прес рилийзи

Според медията, всичко си зависи. То и със всяко нещо е така. Ако знаеш как и къде. Затова си има тънкости при подготовката на прес съобщение и как се разпраща и къде, а след това кой ще го публикува си е късмет. Това за което се плаща се нарича "платен репортаж" и "платена публикация". Проблема при ПР съобщения е че не се знае каква е крайната успеваемост и трудно може да се измери, както и крайния и трайния успех, иначе отдавна да съм го пуснал, като услуга за колегите от форума.
 
Re: Помогнете с идеи за нещо като прес рилийзи

scoobydoo продаваш ли реклама на този твой сайт? Ако не продаваш реклама на рекламодатели, които ще могат оценят възможността за реклама с тези съобщения, шансът да го направиш във вариант който да те удовлетвори е минимален. Трудно иначе ще ги мотивираш да се стараят, че и да е уникално съдържание и да не се занимаваш с него след като някой го пусне. В смисъл да не те е срам да го пускаш да го гледат другите ти потребители ;)

Пробвал съм на един мой тематичен сайт- http://firmi-za.com Позволих публикуване на ПР и реклами съобщения за събития в бранша, за фирмени презентации, нови продукти и каквото си поискат. В резултат получих няколко предложения, дори някой бяха изпратени от колеги от форума, но (нищо лично) материалите не струваха. Играх си да ги редактирам и оправям, че да не приличат на масовия ПР спам, който пробутват на още 30 места. Ако им бях бръкнал в джоба щеше да е друго. Просто хората не оценяват безплатните неща.
 
Re: Помогнете с идеи за нещо като прес рилийзи

...Но се чудя нормално ли е да искам те да поставят линк към мен. И ако стане, то няма ли да се възприеме като реципрочен от гугъл...
По този въпрос какво ви е мнението?
 
Re: Помогнете с идеи за нещо като прес рилийзи

@traki
Извинявай, малко ме обърка второто изречение, което каза. Би ли пояснил?
Искаш да кажеш че ако не им искам пари, ще ми пращат само калпави текстове, така ли? И в това има логика. Но ако им искам пари, тогава няма ли да ми пращат на 100% копирани, защото така и така са си платили, със сигурност трябва да го публикувам, независимо че е дублирано.
Иначе изобщо не искам да се занимавам да модерирам една купчина недодялани текстове.
 

Горе