Помощ за един скрипт.

despart

New member
здравейте,
преди време тоест преди години бях инсталирал един прост скрипт, на линюх които, ми показваше в браузер параметри на сървара като, използвана рам, диск, натоварване, на процесора и т.н. Сега пак ми потрябва ама забравих името му и не мога да се сетя как се казваше ако някои се сеща да помогне трябва ми спешно. Моля ви.

Re: Помощ за един скрипт.

А някой може ли да сподели вариант програмно да вземам процесорното натоварване?
Нещо подобно на sar, само че по-лесно за четене, но да бъде лесно за парсване и логване? Нещо като /proc/meminfo?
Така или иначе си имам cron който логва достатъчно инфо, и определено би ми било в пъти по-лесно да си гледам статистиките на едно място.
Също така ако знаете и нещо подобно за tcp/ip трафика?

Re: Помощ за един скрипт.

А някой може ли да сподели вариант програмно да вземам процесорното натоварване?
Нещо подобно на sar, само че по-лесно за четене, но да бъде лесно за парсване и логване? Нещо като /proc/meminfo?
Така или иначе си имам cron който логва достатъчно инфо, и определено би ми било в пъти по-лесно да си гледам статистиките на едно място.
Също така ако знаете и нещо подобно за tcp/ip трафика?

Може да ползваш модулите на munin те връщат като резултат точно стойностите които ти трябват и са шел скриптове. При мен (freebsd) са по подразбиране в:
за процесора - /usr/local/share/munin/plugins/cpu
за трафика - /usr/local/share/munin/plugins/if_

Back
Горе