Помощ за оптимизация на флаш-сайт

svetik

New member
Здравейте, може ли да задам няколко въпроса:
1. някой има ли наблюдения дали реално гугъл разчита текста от флаш както се говори?
2. ако ги разчита стига ли до навигацията и другите страници или забелязва само текста на първа страница
3. ако сложа скрит див (изместен, а не с цвета на фона) с текста от първа страница, който реално присъства на страницата, но е във флаша, ще ми баннат ли сайта?

Re: Помощ за оптимизация на флаш-сайт

1. някой има ли наблюдения дали реално гугъл разчита текста от флаш както се говори?

Аз не бях чул да се говори така 🙂

1. Чете го, но ако е текст а не като картинка.
2. Зависи от линковете.
3. Използваш свф обчект или нещо от сорта и правиш дублаж на текста, но в хтмл и по този начин си сигурен 100%, че всичко се вижда от всички търсачки.

възможно е да ползваш <noscript> таг + swfobject. Този таг е точно предназначен за това ( за хора без Javascript - респективно търсачки 🙂 )

Благодаря за отговорите, за съжаление не ми е много силен английския, но ще се мъча...

3. Използваш свф обчект или нещо от сорта и правиш дублаж на текста, но в хтмл и по този начин си сигурен 100%, че всичко се вижда от всички търсачки.

Къде да сложа дублирания текст?

Хвърли едно око тук: seo flash.

Ако това е вярно значи не ми трябва да дублирам текста 🙂 Само трябва да почакам. Текстът в сайта си е текст, на първа страница статичен, не е картинка

Последно редактирано:

Back
Горе