Помощ за софтуер

diabolic.bg

The Old Wastelander
От 3-4 дни Апачито ми почна да прави странни неща, които не мога да хвана като причина - както си работи, изведнъж без да спира забавя отварянето на сайтовете до близо 2 минути. В същото време един лог файл на защитата, който отварям през браузъра се отваря на секундата (предполагам през локал хоста). Но все пак това гарантира, че Апачито работи, а така показва и контрол панела му. Изглежда все едно нещо претоварва порт 80. Връзката обаче явно не спира, защото Гугъл не ми отчита липса на връзка, а само става много бавна. Обикновено рестарт на РС-то решава проблема.
Не е липса на памет - дори при макс. натоварване имам поне 800 МВ свободни (това го следя с програма).

И въпросът ми. Има ли някакъв софтуер (по възможност безплатен), който да инсталирам на същия компютър, където е сървъра и да следи трафика, състоянието на портовете и други параметри, които могат да ме ориентират в ситуацията.

Благодаря предварително!

Re: Помощ за софтуер

1. Защо реши че е Apache - симптоматиката сочи и към mysql.
2. Може да нямаш достатъчно слотове - какви са настройките на Apache - worker или prefork?
3. ИНсталираш си munin - там проследи Apache Accesses, Apache Processes и статистиките свързани с mysql.

Благодаря за съветите! Досега с тази конфигурация работи над 5 години, но днес вече ми скъса нервите. Имам запазена снимка на системата от преди два месеца, когато я инсталирах. Сега ще върна от нея и ако отново ми прави номера, ще мисля по-натам, че ми дойде до гуша.

Май си прав - намерих едни логове за грешки от вчера и днес, в които има записани доста файлове, които в даден момент mysql не може да отвори. Засега ще извадя от снимката само mysql bin и ще го подменя, пък ако се наложи, утре ще връщам цялата система.
Благодаря отново!

Вече ме е срам да питам, но се намирам в пълна безизходица.

В сряда преинсталирах сървъра от а до я. Говаря за "прясна" ОС, инсталация на хамрр, ъпгрейд на рнр и след това добавих само уеб папката със сайтовете и дата папката в mysql-а. До днес всичко работеше нормално, но тази сутрин в 9.15 сървърът отново спря.
Получих писмо от проследяващия сайт, отворих контролния панел на хамрр (показваше, че всичко работи), спрях и отново пуснах Апача и проблемът се оправи.

Сървърът ми се намира зад рутер, откакто е пуснат. Преди около месец поставих друг, който е по-бърз, защото ми увеличиха скоростта на достъпа до 64Мвit/с. Възможно ли е например рутерът понякога да се саморестартира и тогава Апачът да забива? Някакви други идеи?

Моля, очаквам всякакви идеи къде да търся проблема. Вече не смея да изляза от къщи за повече от час и нощем ставам през час-два, за да проверявам тъпия сървър. 😕

Кажи поне как забива? Може да не му достига рам, може и рутера да забива, но след рестарта му трябва всичко да тръгва. Провери си и логовете какво прави преди да забие.

Кажи поне как забива? Може да не му достига рам, може и рутера да забива, но след рестарта му трябва всичко да тръгва. Провери си и логовете какво прави преди да забие.
В логовете няма нищо подозрително. РАМ вече писах - остават свободни над 800 МВ. Не е нужно да рестартирам компа, дори не и mysql. Не пипам рутера (него го рестартирам всяка сутрин, заедно със сървъра). Рестартирам само Апаха от контролния панел и всичко тръгва. 😱

Видях, че по - горе пише xampp. Защо не инсталираш отделно apache, php, mysql. Лично аз не съм почитател на такива пакети, колкото и да спестяват време.

Видях, че по - горе пише xampp. Защо не инсталираш отделно apache, php, mysql. Лично аз не съм почитател на такива пакети, колкото и да спестяват време.
Този пакет ползвам от 6 години без един месец и досега не е имало проблеми.
Преди малко пак замръзна (от вчера сутринта не беше ставало). Бях отворил първия сайт от подписа ми и опитах да отворя последния, за да сменя вица на седмицата. Повлече се и се оправи едва след рестарт само на Апаха. 😕 В същото време ПР чекъра се отвори за секунда (той не ползва база данни). Като че ли нещо пречи на Апаха да дръпне данните от mysql-a.

Последно редактирано:
За: Помощ за софтуер

За: Помощ за софтуер

Пуснах си логовете да работят на debug. В момента на спиране на сървъра (блокира само 1-2 сайта) се получава следното съобщение:
[info] (OS 10053)An established connection was aborted by the software in your host machine. : core_output_filter: writing data to the network

Някакви съвети какво да правя?

Back
Горе