Помощ за array

diabolic.bg

The Old Wastelander
Имам сайт за обмен на банери, където по нашенски някои потребители се опитват да чийтват. Само че аз не мога да направя друго, освен да им изтрия акаунта, при което, ако не е махнат кода от техния сайт, той продължава да работи и да генерира банери, съответно да ми товари сървъра излишно.
Искам да добавя код, който да спира изпълнението на кода на техния сайт, след като въведа ника в някакъв списък. написах си нещо, но понеже не съм учил РНР, някъде правя грешка и кодът работи за всички сайтове едновременно.

Код:
if ($data[username] = array("Пешо", "Гошо", "Тошо"))
{
	die('Гаден чийтър, няма за теб банери!'); 
}
else 

продължава изпълнението на кода за останалите

Бихте ли ми казали къде бъркам? Имената в базата са на латиница.

За: Помощ за array

bobbydigital го е написал правилно. Явно логиката бяга по редовете.
Пробвай обратното
PHP:
$blacklist = array("Пешо", "Гошо", "Тошо");
if (!in_array($data['username'], $blacklist)){
    тук кода за позволените юзъри;
}
else

Кодът работи и в двата варианта. Проблемът се оказа моя грешка.
Преправих го така:

Код:
$blacklist = array("Пешо", "Гошо", "Тошо"); 
if (in_array($_GET[ID], $blacklist)){ 
}
В кода, който генерира банерите на сайта участват и двата параметъра $data[username] и $_GET[ID].

$data[username] показва името на потребителя, чийто банер се генерира в момента на сайта,

а $_GET[ID] дава името на потребителя, на чийто сайт се намира кода за банерите. Всъщност аз исках да блокирам него, но се бях подвел в началото.

Благодаря на batzidi, защото неговата намеса ме накара да се замисля по-дълбоко и да осъзная логиката на софтуера. При следващ удобен случай му дължа репутация, но сега мисля, че е редно да я дам на bobbydigital, на когото също благодаря!

Ако някой има желание, може да види резултата от кода на адрес stara-zagora dot tk в долния край на страницата. Тарикатът има 31 посетители днес и 519 импресии според Тухо, но е пуснал някакъв скрипт, който му генерира 2466 импресии за деня, а това води до по-честото показване на неговия банер.

Последно редактирано:

Back
Горе