SearchEngines.bg

Това е примерно съобщение за гост. Регистрирайте безплатен акаунт днес, за да станете потребител на SearchEngines.bg! След като влезете, ще можете да участвате в този сайт, като добавите свои собствени теми и публикации, както и да се свържете с други членове чрез вашата лична входяща кутия! Благодарим ви!

Помощ за mod_rewrite на WP

Здравейте! Излезна ми едно проблемче с постоянните връзки на wordpress сайт. Не мога да се оправя с mod_rewrite на плъгина ODLinks за директория. Иска се папките /cache и /templates_c
да са writeable - направих го. Иска ми се структурата да е /%postname%/ по принцип. Изчетох много други форуми, но не можах да оправя линковете да са валидни, и продължава съдържанието или да не е намерено, или да дава някаква server грешка. Принципно самия плъгин разпределя връзките по категории и подкатегории по следния начин: /?_action=main&id=21&parent=18 , където id предполагам е подпапка (подкатегория) на parent категорията. Пробвах нещо от рода на:
#RewriteRule . /index.php [L]
RewriteRule !^(classified|odlinks)/ /index.php [L]
RewriteRule odlinks/([^/\(\)]*)/?([^/\(\)]*)/?([^/\(\)]*)/? /index.php?pagename=odlinks [QSA,L,R,NS]
и
<IfModule mod_rewrite.c>
RewriteEngine On
RewriteBase /
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d
RewriteRule . /index.php [L]
RewriteRule !^(classified|odlinks)/ /index.php [L]
RewriteRule odlinks/([^/\(\)]*)/?([^/\(\)]*)/?([^/\(\)]*)/? /index.php?pagename=odlinks&_action=$1&id=$2&parent =$3 [QSA,L,R,NS]
, но без сполука. Някакви идеи? Благодаря предварително :)
 
За: Помощ за mod_rewrite на WP

За: Помощ за mod_rewrite на WP

Тъй като никой не отговаря, а и принципа е, след като човек се справи с дадена ситуация сам, поне да каже как...
Във въпросния частен случай реших проблема по следния, не толкова удачен вариант, НО работещ..
.. Като slug името е едно и също с името на новосъздадената страница с кода на плъгина, като нейния кратък път е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО да е абсолютно същия и то на АНГЛИЙСКИ език (кирилица не ебава, нито като кратък линк, нито САМО като заглавие). Общо взето боза, но с МНОГО промени по WP (избрана) тема и тази на самия плъгин, може да се получи нещо добро в крайна сметка. Но тъй като не зная дали е бъгав с времето, колко товари като база и т.н., толкова от мен засега... Това е просто един от множеството варианти за създаване на мулти-категоризация..
 

Горе