SearchEngines.bg

Това е примерно съобщение за гост. Регистрирайте безплатен акаунт днес, за да станете потребител на SearchEngines.bg! След като влезете, ще можете да участвате в този сайт, като добавите свои собствени теми и публикации, както и да се свържете с други членове чрез вашата лична входяща кутия! Благодарим ви!

Посочване източника на статия

borisov87

New member
Ще пускам един сайт за статии - забавни , любопитни и т.н. Та статиите ще са превод
от fishki.net buzfeed.com и т.н.
Гледам че гореизброените освен
линк към първоизточника в края на статията , слагат и източник под всяка една снимка.
Даже гледам на първоизточника на статията и там има линк под всяка снимка , защото не са техни авторски snimki, а събирани от различни места
Примерно това е fishki
http://fishki.net/1522895-30-neverojatnyh-mest-na-zemle-slovno-s-drugoj-planety.html
а това е първоизточника
http://fishki.net/go/?url=http://www.boredpanda.com/earth-photos-look-alien/

Та мислех в сайта в който ще има преведени на бг статии да слагам само линк в края на статията към първоизточника, но не и източници на снимките.

Та ако може някой дето е наясно да даде малко разяснения. - примерно може ли да блокират adsense заради това. Въобще какви могат да бъдат последствията. Разгледах бг пространството и гледам на някой сайтове има изтичници на снимки и т.н, на някой големи пък като онлайн издания на списания няма изаточници нито на снимки, нито в края на статията към сайта от където е взета статията въпреки че веднага намирам от къде са я превели.
 
Работата е в това, че могат да ти докладват за авторско право (DMCA) не само текста, но и снимката. При доклад на снимката, заминава цялата страница с текста.

Има много по-голяма вероятност именно снимката да ти създаде проблеми, отколкото преведения текст. Да не кажа, че вече снимки много по-лесно се проверяват къде са копирани.

Ако източникът на статията и снимката е един и същ, няма проблем да се мине с една връзка в края на текста. Но ако са различни, съветвам да се линква всичко.
 

Горе