SearchEngines.bg

Това е примерно съобщение за гост. Регистрирайте безплатен акаунт днес, за да станете потребител на SearchEngines.bg! След като влезете, ще можете да участвате в този сайт, като добавите свои собствени теми и публикации, както и да се свържете с други членове чрез вашата лична входяща кутия! Благодарим ви!

Поява на backlinks с https без да e включeн SSL

naidobra

New member
Здравейте, става въпрос за блог в който се качват само информационни текстове свободни за четене на който не е включен SSL сертификат, тъй като мислим че не му е нужен. Но днес забелязах, че в обратните линкове например в serpstat или дори връзки посочени във Wikipedia към блога са от типа HTTPS което води до напомняне за опасна страница. Мисля, че от това се губи трафик и се чудя от къде се вземат такива връзки със httpS. Някой друг има ли същия проблем? Как да реша този въпрос? Да инсталирам ли SSL или да направя каноникал http ?
 
Търсачките приоритезират версията с HTTPS в момента. И поради тази причина правят много грешки. Често даден сайт се класира с HTTPS версията си, защото е отворен порт 443, примерно. И въпреки, че няма валиден сертификат, Гугъл примерно избира тази версия. А то дали един сертификат е валиден е относително понятие, различно за всеки браузър.

Според мен, ако просто направиш canonical към http, ще се оправят нещата. Гугъл си обхожда https версията и без валиден сертификат.

А не пречи и да си инсталираш един безплатен от Let's Encrypt, за да не губиш посетителите.
 
Благодаря, в крайна сметка реших, че най-правилното решение е Let's Encrypt и пренасочване 301 на http към https. Явно вече дори и блоговете няма да се разминават без SSL.
 
Последно редактирано:
Мисля, че направих инсталацията на Let's Encrypt добре, регистрирах новата версия на сайта в Google search console и тамън да си отдъхна получих имейл от Google, че сертификата ми е изтекъл!? А във всички други инструменти ми дава, че е редовен и изтича след 3 месеца. Някой може ли да ми даде съвет какво да направя?
 
Дай малко време на Google, в момента на промяната на сертификат - revoke, replace или renew има известни аномалии за няколко часа.
 
Някой знае ли на български домейн от рода сайт.бг на кирилица как може да се добави SSL. Пробвах с Let's Encrypt но ми казва, че не поддържа префикса.
 

Горе