SearchEngines.bg

Това е примерно съобщение за гост. Регистрирайте безплатен акаунт днес, за да станете потребител на SearchEngines.bg! След като влезете, ще можете да участвате в този сайт, като добавите свои собствени теми и публикации, както и да се свържете с други членове чрез вашата лична входяща кутия! Благодарим ви!

Правилен избор на CMS

gstoychev

New member
Здравейте приятели,
Аз, както може би някои от вас, харесвам притчите и искам да си направя място, където да събера колкото мога по-голям брой от тях. В този ред на мисли каква CMS ще ми препоръчате? Също така предполагам, че е излишно да се говори за авторски права и копирано съдържание при положение, че става въпрос за народно творчество? Всякакви идеи и препоръки са добре дошли!

П.П. Знам, че така зададен въпросът ми няма да получи конкретен отговор различен от "зависи", но моля да споделите вашите аргументи за и против конкретни системи. Целта ми е да постигна изчистен сайт с богато съдържание.
 
Последно редактирано:
Re: Правилен избор на CMS

Аз силно препоръчвам wordpress. Причините са много, но основните са:

- Лесна оптимизация занапред;
- Лесно преобразяване на темата според желанията ми;
- Страхотният администраторски панел, който ти позволява бърза публикация и редакция на статии.
 
Re: Правилен избор на CMS

Аз също симпатизирам на WP, но нямам опит с големи бази, а тази очаквам да стане подобаващо голяма. Само това ме кара да пусна този въпрос тук.
 
Re: Правилен избор на CMS

За Друпал мислил си ? Има доста хляб в нея .Няма какво да я рекламирам две години подред печелят награди за най добър ЦМС (2007/ 08), сео съзтезанието го вземаха с Друпал сайт .
 
Последно редактирано:
Re: Правилен избор на CMS

за притчи приказки и легенди няма смисъл от нищо друго освен вордпрес. ще плащаш малко повече процесорно време ако ти е платен хостинга и това е. не се изисква някаква особена функционалност - хората влизат да четат, коментарите са едносрични обикновено, няма дискусии и флаш графики и засукани картинни галерии. виж например http://prikazki.host56.com/ домейн 3то ниво безплатен хостинг, и на 2000 приказки няма да мръдне.
 
Re: Правилен избор на CMS

В интерес на истината и аз нямам опит с голям брой база данни... тоест имам леки наблюдения и уж всичко засега е наред... но доколкото съм чувал наистина drupal се държи доста добре, дори с голям обем информация на гърба си, но отново само съм чувал :)
 
Re: Правилен избор на CMS

зависи какво ти трябва, аз лично бих ти препоръчал да започнеш със собствен домейн на blogger безплатен хостинг, никога няма да клекне независимо колко неща имаш, 100% ъптайм, възможност за пипане по кода на темплейта и монетизация чрез адсенс и други програми, а после ако решиш може да минеш на собствен WP много лесно ...
 
Re: Правилен избор на CMS

подкрепям netsurfer, но пък ако не ти пука за паричките давай направо на wordpress. Аз преди два дена преместих личния си блог. Поне вече е лесно с разни плъгини и т.н, но все пак е по-добре още отначало да е WP.
Аз също слагам доста притчи. Няма нещо специфично в самото съдържание, което да изисква специален CMS.
 
Re: Правилен избор на CMS

Окей момчета WP ще е. Drupal наистина е много готин, но мисля, че ще ми отнеме доста време, за да направя приличен сайт. А за хостинг и домейн ... мисля да е subdomain на stoychev.org, но ще го хоствам на друго място, а не заедно със stoychev.org. Благодаря за коментарите!
 

Горе