Преинсталирване на Уиндоус

wood

Senior Member
Искам да си прейнсталирам Уиндоуса, но не пълна инсталация а преинсталиране...какво мога да изгубя от старият Уиндоус. По точно неискам да го инсталирам отново защото имам много програми на компа и после ще си изгубя много време докато ги възстановя...а просто искам прейнсталация. Налага ми се защото виждам че някой драйвери и тем подобни неработят...

За: Преинсталирване на Уиндоус

как да го преинсталираш, но не точно да го преинсталираш?

С коя версия си?

Има една опция като стартираш инсталационният диск - "Repair". Тогава запазваш всичко

Re: Преинсталирване на Уиндоус

Мисля, че има предвид да го преинсталира без да форматира партишъна. Един път съм е правил тая гимнастика с XP и мисля че резултата не беше толкоз хубав. Най-добре си е clean инстал. Както каза @theivo при стартирането трябва да има опция.

Поздрави,
Георги.

Re: Преинсталирване на Уиндоус

С преинсталация ще имаш "нов" Уиндоус, но старите папки с информацията ще си седят (програмите), които те интересуват. Проблема е, че Регистрите също се затриват при преинсталация и може да не тръгнат повечето програми. Също така всичко което ти е в User папката трябва да го преместиш.

По-добрия вариант е да си запишеш какви програми ползваш. Правиш чиста инсталация, накачваш си всичко и си правиш Имидж на партишъна. В някой хубав момент, когато решиш да си "върнеш" първоначалната инсталация с програмите просто ресторваш за 15-20 минути и си готов 😉

Ако направиш всичко правилно нищо няма да загубиш.
Макар че бозите на Windows често си остават след "upgrade".
И гледай да не си сложиш някой тунингован windows.

Последно редактирано:

Back
Горе