Преместване на сайт на нов хостинг - влияние върху SEO

ivan1551

New member
Здравейте,

Смятам да прехвърля сайта си на нов хостинг доставчик, тъй като при сегашния скоростта на зареждане постоянно варира. Притеснява ме обаче дали смяната ще окаже негативен ефект върху SERP.
Някой има ли подобен опит?

За: Преместване на сайт на нов хостинг - влияние върху SEO

Ако го направиш както трябва няма никакъв отрицателен ефект!
Отрицателен ефект има ако:
- новия хостинг не го бива
- имаш downtime на сайта по време на местенето

Трябва да го направиш така, че сайта ти да работи едновременно и от стария и от новия хостинг без проблем, което не е особено трудно.

Задължително си вземи собствено IP, че не се знае какви ще са новите ти съседи 🙂

Помисли какво те е накарало да се преместиш на нов хост и се замисли дали не би изгубил повече ако останеш на стария 😉

Re: Преместване на сайт на нов хостинг - влияние върху SEO

Местиш се на план СуперПро на СуперХостинг, казваш им да ти оправят IP и повярвай ми, резултатите ще са само положителни 🙂

Нищо лошо не искам да кажа за тази компания, но това не беше ли лансиране на идея кой хостинг да ползва? Въпроса тук е съвсем друг.

Cloxy и mlazarov написаха достатъчно по темата. Аз лично съм местил хостинг много пъти, отрицателно влияние не е имало 🙂

Благодаря на всички за мненията. Предстои преместване на нов хостинг. Cloxy, това за собственото IP досега не ми беше хрумвало - доста по-скъпо е удоволствието, но май ще го направя, дано си заслужава. При всички случаи няма да има downtown, а и за ICN като цяло съм чувал положителни коментари.

Ако се направи правилно може би няма да има отрицателен ефект.

Back
Горе