SearchEngines.bg

Това е примерно съобщение за гост. Регистрирайте безплатен акаунт днес, за да станете потребител на SearchEngines.bg! След като влезете, ще можете да участвате в този сайт, като добавите свои собствени теми и публикации, както и да се свържете с други членове чрез вашата лична входяща кутия! Благодарим ви!

Преместване от руски на бг хостинг - има ли смисъл?

yordanp

New member
Имам една дилема относно преминаването от чужд на български хостинг.

Имам 3 сайта, които са разположени на руски хостинг (nic.ru), генерират около 60-65 000 посещения месечно. 2 руски и един български сайт, като българския и единия руски си поделят приблизително 30 000 посещения на месец. Планирам да премина на български хостинг където цените са в доста по-ниски и виждам, че superhosting имат оферта, която отговаря на изискванията ми (план по 22.75 лв./мес.).

Интересно ми е дали от SEO гледна точка ще изгубят руските сайтове. В момента особенно единия сайт има позиии в google.ru и yandex които се притеснявам да вземат да спадат в резултат от преместването на БГ хостинг. Реално сайтовете сменят само локацията си за един ден (предполагам на БГ сървъри), но дали това може да влияе по някакъв начин негативно в SERP и в по-нататъшните посещения (като скорост на зареждане).
 

Горе