Препоръки за електронни фактури

Re: Препоръки за електронни фактури

Първо: Вземаш си една безплатна програма за фактуриране от микроинвест.
Второ: Инсталираш си един виртуален PDF принтер
Трето: печаташ си фактурите в PDF
и накрая ги пращаш на клиента по мейла.
Това е. Лесно, практично и безплатно.

може и без виртуалния принтер, вътре си има експорт и избор на пдф 😉

Нали имаше някакви изисквания да се потвърждава получаването, което може да стане с електронни подписи и т.н.?

При електронната поща на практика нямаме потвърждаване на получаването. Това, че сървърът не е върнал грешна не значи, че писмото реално е получено.

Това за потвърждаването на получаването са глупости.
Ако ти скъсам фактура от хартиен кочан, къде е потвърждението, че си я получил, след като никакви подписи по фактурата не са задължителни.
Освен това получаващият фактурата, има интерес да я получи, защото така ще има възможност да си отчете разхода.

От inv.bg можеш да пускаш фактури. Имат един безплатен план, а ако в бъдеще ти се наложи можеш да минеш на платен и там вече има опция за подписване с електронен подпис. А доколкото съм чул май е решен въпроса с потвърждението за получаване. Въпреки, че и аз мисля, че това няма никакъв смисъл. Или ще ти платят или не 🙂 и ако не ти платят причината няма да е, че не са получили фактурата.

Ето тази системка е много добра. Аз я използвам и съм супер доволен! Имат си и форум, където може да получиш безплатна поддръжка. Платената такава е не много левове. Ето описание на системата: http://sobstvenbiznes.net/dreem-per...nna-sistema-za-upravlenie-na-biznesa-a35.html

(сиситемата е безплатна 😉 )

Благодаря че споделяте.
Снощи си инсталирах Microinvest Invoice Pro. Изглежда ми съвсем прилично - някой работи ли реално с нея? ... ако може да сподели преки впечатления от практиката с нея?

Даже нямаше нужда от Про версията и обикновената върши добра работа. Като за без пари - толкова, даже предлага малко повече то някои платени версии.
Ако се ползва само за издаване на фактури е повече от достатъчно.

Аз работя с Микроинвест (не про) основно проблема ми с нея е, че е за Уиндоус и трябва за една фактура да пускам виртуални машини и боклуци. Също така интерфейса може би е от 1995. Има и други кусури, ама за безплатна за сега ми върши работа.

Back
Горе