Препоръчайте wi-fi N рутер

За: Препоръчайте wi-fi N рутер

Аз съм с TP-Link 1043ND. работи за момента без забележки (разбирай при излизане на поредният firmware се флашва).
Брал съм ядове с Netgear (май беше WGR-614) и епизодични с D-link
Ще препоръчам TP-Link и D-link

Аз ползвам Linksys E1200 Wireless-N Router. Изключително стабилен и безпроблемен, не съм флашвал и не възнамерявам, защото каквото се очакваше от него, той си го дава, а хората са казали "не поправяй нещо, което работи" и са напълно прави. :wink: Сървърът ми се намира зад него, до края на август доставчикът ми предоставяше 96 мегабита в секунда и рутерът си ги държеше без проблеми.

Не знам как си с финансовата страна на въпроса, но фирмените са доста добри.

Като първи рутер бих те посъветвал за Apple AirPort Express:
Apple - AirPort Express - A powerful little Wi-Fi base station.

Dual N, има едно USB и един Ethernet, изход за музикална уредба и един WAN.

Сега - на USB-то можеш да му сложиш един принтер и да печаташ без сървър или компютър.

Втория плюс - можеш да направиш 2 мрежи, отделни една от друга с различни настройки. Guest мрежата има достъп само до интернет, така всичко останало е защитено от неправомерна намеса. Guest-a може и да е без парола...

Ако ти идва малък ето и батко му - Apple AirPort Extreme:
Apple - AirPort Extreme - Simultaneous dual-band 802.11n Wi-Fi base station

Dual N, USB, 3 Ethernet-a (gigabit), WAN.

По-голям и по-мощен, няма звук, но за сметка на това можеш да му сложиш един USB диск и да го шернеш в цялата мрежа. Безценно за архиви!

И на финала е - Apple Time Capsule. Това е AirportExtreme, но с вграден диск за архиви.

Всички устройства поддържат 802.11 a/b/g/n и отделно подържат стандартите от 2.4GHz и 5GHz едновременно.

Да не отварям нова тема, някой ползвал ли е външна антена за увеличаване на обхвата на рутер? Например този Каква е тази мярна единица dBi и колко реално ще се увеличи обхвата с 8 dBi, който поддържа посочената антена?

Back
Горе