Примерен договор за изработка на сайт?

w3bs1t3

New member
Някой да разполага и да има желанието да ми изпрати примерен договор за изработка на сайт? Ще му бъда благодарен за съпорта!

За: Примерен договор за изработка на сайт?

Пратете ми мейли да Ви го изпратя.

Re: Примерен договор за изработка на сайт?

аз имах такъв договор но не го пазя. Но на него няма нищо което всеки средно интелигентен човек не може да измисли и сам
Мда... Това на някой адвокат сигурно му звучи както на мен би ми прозвучало, казано от адвокат "Абе сео-мео, всеки средно-интелигентен човек може да си направи сайт - Word може да записва във формат за сайт" 😀

Хммм как мислите този пример добър ли е? Аз не разбирам но ми е интересно, чувал съм, че колкото по-подробно е описано всичко толкова по-добре. Някой който разбира може ли да даде някакво мнение?

Един съществен пропуск към договора на Борко. Неизменна част към договор за изработка на сайт или уеб приложение трябва да бъде така нареченото техническо задание. В него са описани параметрите на сайта - брой вътрешни страници, модули, функции и цветова гама на дизайна, както и колко разновидности на дизайна да се нарпавят. Това е необходимо, защото може да попаднете в ситуация в която за 2 месеца работа, клиента да си измени 100 пъти мнението и желанията и вие да направите не 1 а 5 сайта. По този начин губите време, което не е уговорено като заплащане в предварителния договор и ако клиента е хиена с главно Х ще ви излезе през носа. Един нормален договор за изработка на сайт или уеб приложение трябва да е поне 7 страници... Не си играйте с цената на труда си... посъветвайте се с адвокат, защото договора предполага сериозни намерения, а сериозни неща без да вложиш пари не стават.

Един съществен пропуск към договора на Борко. Неизменна част към договор за изработка на сайт или уеб приложение трябва да бъде така нареченото техническо задание. В него са описани параметрите на сайта - брой вътрешни страници, модули, функции и цветова гама на дизайна, както и колко разновидности на дизайна да се нарпавят. Това е необходимо, защото може да попаднете в ситуация в която за 2 месеца работа, клиента да си измени 100 пъти мнението и желанията и вие да направите не 1 а 5 сайта. По този начин губите време, което не е уговорено като заплащане в предварителния договор и ако клиента е хиена с главно Х ще ви излезе през носа. Един нормален договор за изработка на сайт или уеб приложение трябва да е поне 7 страници... Не си играйте с цената на труда си... посъветвайте се с адвокат, защото договора предполага сериозни намерения, а сериозни неща без да вложиш пари не стават.

Много добра препоръка и ви съветвам да и обърнете внимание, че няма да казвам в какви ситуации съм изпадал именно с подобни клиенти, дето днес искат прост сайт с 2-3 снимки, а в последствие става информационен портал с всички възможни функции, събрани от конкуренцията 🙂

Хубаво е, да се види някакъв договор, за да добиете представа какво трябва да представлява, но си се обърнете и към адвокат, който ще ви спести доста главоболия за напред 😉

s1yf0x, абсолютно си прав

аз пропуснах да пиша, че почти винаги прилагам оферта или задание като неделима част от договора

но да ти кажа - за съжаление не можеш да опишеш всичко - всеки цвят, шрифт, размер, текст

колкото и да искаме - не можем да си осигурим спокойна безпроблемна работа, знаете как е

ако клиента е печен, и без договор е екстра

ако е капризен и не знае какво иска - и договора не помага!!!

при доста творчество в работата ни, винаги е така, не са тухли и цимент - да кажеш 2 торби цимент и 100 тухли 🙂

За: Re: Примерен договор за изработка на сайт?

s1yf0x, абсолютно си прав

аз пропуснах да пиша, че почти винаги прилагам оферта или задание като неделима част от договора

но да ти кажа - за съжаление не можеш да опишеш всичко - всеки цвят, шрифт, размер, текст

колкото и да искаме - не можем да си осигурим спокойна безпроблемна работа, знаете как е

ако клиента е печен, и без договор е екстра

ако е капризен и не знае какво иска - и договора не помага!!!

при доста творчество в работата ни, винаги е така, не са тухли и цимент - да кажеш 2 торби цимент и 100 тухли 🙂

Последния договор, който ми се наложи да проверя беше от 7 страници, с още 18 страници техническо задание. Знам че като работа изглежда много, но един такъв документ защитава твоите права и дефинира границите на твоите задължения като изпълнител. На практика техническото задание е и вид project plan с посочени часове за изработка на съответните компоненти и как щще бъде разпределено във времето. За проекта бяха отделени и над 24 работни часа за тестване при задължително присъствие на представител на възложителя. Тестването от тяхна страна изискваше предоставяне на репорт от 8 точки всеки път, като на тестовата машина имаше включен пълен лог за дествията им от логването до излогването в тестовия вариант на сайта. Връзвайте си гащите здраво, за да не ви изненадат отзад... основно правило в облигационните взаимоотношения. 🙂

В такъв случай, би ли споделил примерна "оферта или задание"? Благодаря предварително от името на всички!

---
Оффтопик към собствениците на форума малко feedback:
1) " Mоля въведете име, с което ще се регЕстирате като потребител на форума." - това е в регистрацията
2) Не мога да си сложа аватар (Познайте чия снимка ще е хаха)

Re: За: Re: Примерен договор за изработка на сайт?

Re: За: Re: Примерен договор за изработка на сайт?

2) Не мога да си сложа аватар (Познайте чия снимка ще е хаха)[/SIZE]
В този форум няма да е никак зле да прочетеш внимателно условията и правилата, пък макар и след като си натиснал "Прочетох и разбирам условията"...

• Like
Реакции: Alf

Безполезния офтопик на Кубети разводни темата.

Няма ли някой все пак, който да може да даде примерно техническо задание
подходящо за прилагане към договор?

Аз обаче така и не получих отговор от xopacuo 🙁

Не виждам да си ми изпратил мейл? На всички които ми изпратиха мейл съм изпратил договора.

Back
Горе