Проблеми с Host.bg

ivan1551

New member
Някой има ли проблем с Host.bg? Напоследък ужасно ме дразнят. Сайтът ми е супер елементарен и лек - а скоростта на зареждане играе здраво.

Според Google отчетите, скоростта скача от под една секунда на цели 4,6 секунди.

Писах им много пъти - предложиха ми да преместят сайта на нов сървър, но това означавало 24-48 часа да е офлайн заради DNS - пренасочването, и не е вариант.

Някой имал ли е такива проблеми? Някакви идеи как да постъпя?

Re: Проблеми с Host.bg

Като цяло главният проблем ти е, че си на HOST.BG ... Може сам да си скапал сайта ако си го "накичил" през последните седмици. Ако си сменял темата с друга. А и ако ти предлагат по-добър сървър сега, по-добре рискувай сега за 24 часа, от колкото да изчакаш съвсем да забие... Въпрос на личен избор. Но на твое място първо ще разгледам новите плъгини и модули, които използвам от спада на скоростта...

Някой има ли проблем с Host.bg? Напоследък ужасно ме дразнят. Сайтът ми е супер елементарен и лек - а скоростта на зареждане играе здраво.

Според Google отчетите, скоростта скача от под една секунда на цели 4,6 секунди.

Писах им много пъти - предложиха ми да преместят сайта на нов сървър, но това означавало 24-48 часа да е офлайн заради DNS - пренасочването, и не е вариант.

Някой имал ли е такива проблеми? Някакви идеи как да постъпя?

Я дай сайта да погледнем и ние и да видим как така ще се зарежда толкова бавно лек сайт.

И не бързай да критикуваш хостинга за това преди да си се уверил на 100%, че е от тях.

Може проблема да е и в твоят доставчик, а на статистиките на гугъл, ако вярваш повече от тези на хостинга ти "много се бъркаш".

И от какъв зор да трябва да има downtime при преместването??? Толкова ли не могат да оставят файловете на стария сървър за 1-2 дена и тогава да ги изтрият?

Малко е кофти ако сайта ти е динамичен, едни хора ще отварят единия сайт други другия (зависи от DNSa) и ако някой качи нещо в единия промените няма да се отчетат и на другия.

Леко необмислено изказване, на сървъра на който се намира сайта в момента се прави "A record" към новото IP - така няма да има downtime и никой няма да отваря сайта от стария сръвър, защото когато се обърнат към неговите NS-и, те просто ще го прехвърлят към новото IP...... няма downtime.

Малко е кофти ако сайта ти е динамичен, едни хора ще отварят единия сайт други другия (зависи от DNSa) и ако някой качи нещо в единия промените няма да се отчетат и на другия.

Защо? Какъв е проблемът стария сайт да се върже към новата база на новия сървър и този проблем да се избегне?

Back
Горе