SearchEngines.bg

Това е примерно съобщение за гост. Регистрирайте безплатен акаунт днес, за да станете потребител на SearchEngines.bg! След като влезете, ще можете да участвате в този сайт, като добавите свои собствени теми и публикации, както и да се свържете с други членове чрез вашата лична входяща кутия! Благодарим ви!

Проблеми с httpool

diabolic.bg

The Old Wastelander
Колеги, искам да споделя едно свое наблюдение и да чуя как е положението при вас. Не знам къде е тоя сървър на httpool, но съм забелязал че всеки петък след обяд той минава в режим почти на спиране. Рекламите изчезват и започват да се появяват само техните автореклами, които излизат при първоначално включване в системата им, преди ботът да е сканирал сайта (поне така обясняват от фирмата). От време на време се случва да се появи нормална реклама, но тя обикновено не се плаща, дори в нормален работен ден да носи приходи. Тази седмица обаче е просто ВЪРХЪТ! За четвъртък (28 февруари) имах отчетен един клик за 15 ст от ранните часове на деня и там си остана, а след това започна пълната каша. Вижте статистиката ми за вчера:

11acr49.jpg


Това, което водят "заявки" е реалният брой отворени страници. Е, може ли някой да ми обясни как толкова страници са отворени и няма нито една "показана" или "видяна" реклама? Да не говорим, че от вчера насам по сайтовете си виждам или бели карета вместо реклами, или техните "автореклами", както сами ги наричат.

Моля да споделите как е положението във вашите сайтове и дали някой се е жалвал от това, защото възнамерявам в понеделник да подпаля телефона на фирмата. Плащат като направите 200 лв, а при положение, че по вина на техния сървър около 104 дни (смятам само 52 седмици, събота и неделя) в годината няма приходи дори по една стотинка, колко години трябва да им въртя рекламите без пари? Да не пропуснем и факта, че повече от 2/3 от рекламите им не се плащат на клик. А в тоя свят рекламата е една от най-скъпо платените стоки. Ако рекламират в някоя телевизия, бая кожи ще им свалят от гърба. Ние да не сме благотворително дружество? :mad:
 
Re: Проблеми с httpool

Аз точно порати тази причина спрях да пускам техни реклами преди 2 месеца
Много малко рекламодатели, не можеш да прецениш коя на клик, коя на action. По този начин може да имаш 100 клика днес и 0.00 лева и те ти казват "ами хората са кликали на реклама, ама не са извършили действието за което клиента плаща"

Имаше време когато правех много прилични приходи на ден от тях, но тия времена отминаха отдавна.
Ако имаш алтернатива - не се колебай да ги смениш
 
За: Проблеми с httpool

За: Проблеми с httpool

Две неща ме спират да ги зарежа още сега - първо липсата на свястна алтернатива и второ - все още съм далеч от получаването на 200 лева, но съм натрупал доста и не искам да им ги подаря. След като си получа парите, най-вероятно ще им тегля шута. :mad:
 
За: Проблеми с httpool

За: Проблеми с httpool

Ехо, колеги! Никой друг ли няма да се включи в дискусията? Надявах се да се съберат повече недоволни, че да може да ги понатиснем да си променят политиката, ама явно тук ще се спасяваме пак по единично...
 
За: Проблеми с httpool

За: Проблеми с httpool

Как да ги натиснеш да си променят политиката, като те нямат рекламодатели. Предполагам, че и на тях много им се иска да ти насипят една камара пари, защото много добре знаят, че колкото има за тебе, поне толкова, че и повече има за тях. Те не са свидливи по принцип. Преди 2-3 години имаше период в който правих по 10-15 лв. дневно от тяхната мрежа, но имаха рекламодатели. След това спаднаха приходите на по -10-15 лв. месечно и преди година някъде ги зарязах.
 
За: Проблеми с httpool

За: Проблеми с httpool

Не знам колко рекламодатели имат, но като писнах в понеделник, вчера до обяд рекламите се върнаха и статистиките се оправиха.
 
За: Проблеми с httpool

За: Проблеми с httpool

какво имаш впредвид по оправили за тези импересии има ли поне 1 лв. Че и аз ги зарязах наскоро за 10к показвания на ден 2-3 лв. на месец
 
За: Проблеми с httpool

За: Проблеми с httpool

Ами за вчера, само от след обяд до вечерта имам 1.74 лв. Не е много, ама пак е добре, защото предните 4-5 дни нямаше и стотинка, докато не се развиках.
 

Горе