Проблем след смяна на DNS

Re: Проблем след смяна на DNS

bedio е прав. Според мен не повече от седмица ще отнеме промяната.

Има доста доставчици, които кешират информацията за доста дълго време. Имах случай преди години няколко месеца след местенето на сайт да идват посетители на старото място. Решението е просто - редиректване на потребителите и стискане на палци рефрешът на днс-ите да е по-скоро.

Nick и как точно ще направиш редиректа или по скоро към какво? 🙂

Nick и как точно ще направиш редиректа или по скоро към какво? 🙂
В казуса ми ставаше дума за местене на сайт от един сървър на друг, като за целта трябваше да се насочат A-записите на домейна от едно IP към друго. В рамките на един-два дни 90% от трафика от стария сървър потече към новия, до една седмица още 9%, само че останалият 1% идваше към стария сървър още няколко месеца. Налагаше се да ги насочвам към новия сървър посредством поддомейн. Абе неприятна история. Но оттогава си имам едно наум - никога не вярвай на това дето го пише навсякъде - че днс-и се рефрешват за 24 часа.

@roc3n, подписът така си ми харесва. Ето виж - успял е да привлече нечие внимание 😉

В повечето случай проблема не идва от рефреша на ДНС сървърите на въпросен доставчик. По-скоро от факта, че голяма част от интернет доставчиците си използват някакъв вид прокси сървър през който прекарват потребителите си( обикновнно с цел да спестяват от трафика, за да не се натоварват толкова сървърите). Особено при по-малките доставчици, не успяват да си конфигурират оптимално прокси сървърите си, така, че да се изчиства кеша на няколко дена и от там идва и проблема 🙁

Back
Горе