Проблем със звуков драйвер

borislav123

New member
Здравейте

опитвам се на 1 приятел да оправя звука, инсталирам от диска , който му е фабричен към компютъра, но звука не тръгва, а при опит да пусна музика ми дава тази грешка - от картинката -

sound-driver.jpg

За: Проблем със звуков драйвер

Здравейте

опитвам се на 1 приятел да оправя звука, инсталирам от диска , който му е фабричен към компютъра, но звука не тръгва, а при опит да пусна музика ми дава тази грешка - от картинката -

Виж файлът 789

Не съм много сигурен, но проблема мисля не е в звуковите драйвери, а по-скоро в кодеците. В windows xp мисля по подразбиране не се поддържаше wma файлове. По принцип пробва ли дали работи звука в самият Windows или на някой от видео сайтовете?

Не съм много сигурен, но проблема мисля не е в звуковите драйвери, а по-скоро в кодеците. В windows xp мисля по подразбиране не се поддържаше wma файлове. По принцип пробва ли дали работи звука в самият Windows или на някой от видео сайтовете?

Малко странно ми се струва уиндоус да не си поддържат аудио формата ?

А с други файлове и плеъри същото ли е положението ?

Малко странно ми се струва уиндоус да не си поддържат аудио формата ?

А с други файлове и плеъри същото ли е положението ?

Знаеш ли на колко странни неща съм попадал докато работех в фирма за ремонт на компютри? 🙂 Още повече, че това е съобщение за грешка от Winamp, а wma мисля е пригоден формат за Windows Media Player. Затова питах дали по принцип звука работи на Windows-са или в видео сайтове. Може да пробва и с някой mp3-ка да пусна на WinAMP, там няма как да има проблем 😉 Или ще тръгне или няма 🙂

Пусни ъпдейтите и изтегли Net Famework, който е последен за версията на XP. Явно го няма.

Re: Проблем със звуков драйвер

Това не помогна ли ?

Remove in_wm.dll
Open Winamp
Add ;WMA to the extension list in:
Prefs -> Plugins -> Input -> Nullsoft DirectShow Decoder -> config

Щом драйверите се виждат в Device Manager, пробвай върху говорителчето (иконката в tray-a) да цъкнеш с десен бутон, избираш "Adjust Audio Properties", след това отиваш на Audio таба и виж там какво е избрано.

Искам специално да благодаря на Virosss , който днес отдели поне 2 часа за да се опита да ми помогне за този звуков драйвер.

Звука все още не работи, машината е стара, на 7 години, но времето и труда са си време и труд.

Virosss , Благодаря ти!

Back
Горе