Проблем с ФБ

violeta7

New member
Здравейте, колеги. Нуждая се от помощта ви. Имам малък сайт, който е базиран на Уърдпрес. Статиите ги пускам в няколко ФБ страници, за да увелича посещенията, но в последните 2-3 дни имам проблем. При споделяне на връзка ФБ зарежда само УРЛ-то на статията и не ми излиза снимката. Имате ли идея на какво се дължи?

Благодаря предварително на всички!

Поздрави

Re: Проблем с ФБ

Пробвай, когато си в админ панела на блога, горе над статията до адреса и има един бутон "кратка връзка" .Пусни него във ФБ и виж дали става. При мен същото се случваше когато адреса на връзката беше прекалено дълъг, когато го пуснех с краткия адрес, ставаше 🙂

При мен се появи същия проблем когато когато ъпдейтнах WP. И с къс адрес не се получава. Дали няма някоя допълнителна настройка.

Пробвах, колега - не става. Опитах и със сайтовете, които генерират кратък код, пак не успях.

Пробвай, когато си в админ панела на блога, горе над статията до адреса и има един бутон "кратка връзка" .Пусни него във ФБ и виж дали става. При мен същото се случваше когато адреса на връзката беше прекалено дълъг, когато го пуснех с краткия адрес, ставаше 🙂

Опитай и да смалиш URL-a, чрез tinyurl.com или друга подобна услуга. При мен работи безпроблемно след скъсяване.

При мен след ъпдейт, ми дава т.е не ми дава да си избирам thubmnail, а само първата снимка.

Понякога и при мен става така, но опитвам пак да кача линка докато видя, че не ми зареди коректно линка.

Вижте си в Source-а дали се генерират правилно OG таговете. Ако са различни или липсват, няма как да ви захапва тази информация.

EDIT: Предполагам, че има и добавки за тия функционалности.

Не ползвам WP затова не мога да ви кажа и конкретни решения

Последно редактирано:

В последните дни се случва постоянно. Става въпрос само за един сайт. От други сайтове ФБ "захапва" снимките без проблем.

Постоянно ли ти се случва или само понякога?
За всички сайтове или само за един?

Back
Горе